11 захоплюючих фільмів про подорожі

12 вересня 2020,  20:55 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

Поки кордони закриті, переносимося в мальовничі куточки нашої планети за допомогою фільмів, знятих в різних країнах світу: від безкрайніх диких просторів США до мальовничих місць Італії та Франції, від Індії і Балі до Ісландії та навіть Гімалаїв.

1. «Тельма і Луїза»

Перед вами просто ідеальне роуд-муві для вечора в дусі girl power в компанії подруг або мами. Пригодницька драма «Тельма і Луїза» слідує за пригодами двох найкращих подруг, ролі яких виконують неймовірні Сьюзен Сарандон та Джина Девіс. Вони кидають своїх чоловіка і бойфренда, які перетворили їхні життя на нудну рутину, завантажують валізи в машину і вирушають підкорювати удвох безкраї американські простори.

2. «Опівночі в Парижі»

Якщо ж ви хочете провести вечір в романтичному Парижі, то кидайте все і вмикайте фентезійний фільм Вуді Аллена, де Овен Вілсон грає голлівудського сценариста, який разом зі своєю нареченою у втіленні Рейчел МакАдамс відправляється у відпустку до столиці Франції, де він знаходить дивовижну машину, що переносить його в 1920-і роки. І там на нього чекають захоплюючі вечірки в компанії Френсіса Скотта Фіцджеральда і його дружини Зельди, Ернеста Гемінгвея, Сальвадора Далі, Гертруди Стайн та інших видатних письменників і діячів культури.

3. «Римські канікули»

Вам набрид Париж, і ви бажаєте прогулятися по чарівному Риму? Тоді режисер Вільям Вайлер зняв романтичну комедію «Римські канікули» спеціально для вас. Це справжня класика американського кінематографа за участю Одрі Гепберн в ролі принцеси, яка тікає з палацу і відправляється гуляти по Риму, та Грегорі Пека в ролі журналіста, який показує їй Вічне місто і закохується в чарівну принцесу.

4. «Талановитий містер Ріплі»

Відмінний психологічний трилер для всіх, хто любить Метта Деймона, Джуда Лоу та Гвінет Пелтроу. Тут Деймон втілює амбітного хлопця на ім'я Том Ріплі, який відправляється влітку на італійське узбережжя, щоб умовити багатого і харизматичного спадкоємця американського магната Дікі Грінліфа у втіленні Лоу повернутися додому в США. Спосіб життя Дікі підкорює Тома, і одного разу він вирішує повністю привласнити його життя.

5. «Клич мене своїм ім'ям»

Ви напевно чули про цей шедевр італійського режисера Луки Гуаданьїно, але все відкладаєте його перегляд на потім. А даремно. Гуаданьїно зняв одну з найкращих історій кохання останніх років, чиї події розвиваються в період одного літа в мальовничій італійській провінції. Головних героїв цієї драми втілили Тімоті Шаламе і Армі Гаммер, і після фінальної сцени ви зрозумієте, чому шанувальники фільму з таким нетерпінням чекають на його сиквел (так, він буде).

6. «Тепер я йду в далеку далечінь»

Пригодницька драма Шона Пенна «Тепер я йду в далеку далечінь» визнана одним з найкращих фільмів всіх часів і займає зараз 213-те місце в топ-250 найкращих фільмів на сайті IMDb. Ця екранізація книги Джона Кракауера слідує за одним з кращих студентів і атлетів свого університету Крістофером МакКендлессом у втіленні актора Еміля Гірша, який після закінчення навчання вирішує відправитися автостопом на Аляску, щоб пізнати життя в дикій природі.

7. «Дика»

Драма Жана-Марка Валле з Різ Візерспун у головній ролі принесла актрисі абсолютно заслужену номінацію «Оскар». Важко переживаючи смерть матері і своє розлучення, Шеріл Стрейд у втіленні Візерспун відправляється в складну й водночас зцілювальну пішу подорож по маршруту Pacific Crest Trail, щоб самотужки з важким рюкзаком за плечима подолати 1 800 км по дикій місцевості. Але з кожним новим кілометром і з кожним новим випробуванням, душевний вантаж Шеріл стає все легшим, повертаючи її серцю надію і даючи їй шанс почати нове життя.

8. «Таємне життя Волтера Мітті»

Ця пригодницька історія, яку зняв і в якій головну роль зіграв Бен Стіллер, розповідає про офісного співробітника журналу «Лайф» Волтера Мітті, який працює у відділі ілюстрацій. Журнал збирається переходити на цифровий формат, і щоб добути «той самий кадр» для останньої обкладинки «Лайф», герой Стіллера вирішує вибратися зі своєї зони комфорту і відправитися на пошуки фотографа, який його зняв. Ці непрості і наповнені різними пригодами пошуки покажуть герою захоплюючі краєвиди Гренландії, Ісландії та Гімалаїв.

9. «Амелі»

Звичайно, даний список не був би повним без цієї стрічки. «Амелі» з чарівною Одрі Тоту в головній ролі, мабуть, можна назвати найбільш французьким фільмом усіх часів. Його події перенесуть вас в казковий Париж, яким його бачить романтична офіціантка з великим серцем Амелі Пулен, і точно надихнуть на добрі справи.

10. «Турист»

Так, «Турист» складно назвати найоригінальнішим фільмом в даному списку, але якщо ви любите Анджеліну Джолі і Джонні Деппа, то ця легка і весела пригода за їх участю, яка розвивається в історичній частині Венеції з її давніми будинками та мальовничими каналами, точно підніме ваш настрій і запише Венецію в топ-5 міст, куди ви захочете відправитися, щойно кордони відкриють.

11. «Їсти, молитися, кохати»

Ця романтична екранізація бестселера Елізабет Гілберт з Джулією Робертс у головній ролі відмінно підходить для тих, хто хоче за один фільм побувати одразу в трьох дивовижних куточках нашого світу: в Італії з її неймовірною їжею, в Індії з її медитацією і духовними практиками та на романтичному острові Балі.

22134 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: