Новий трейлер фільму «Тарас. Повернення» розкриває його нову дату прем'єри

8 вересня 2020,  15:50 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Кінотеатральна прем'єра очікуваного українського байопіку «Тарас. Повернення», який розповість історію легендарного поета Тараса Шевченка, відбудеться цієї осені, 24 вересня, як повідомляє його новий трейлер.

«Тарас. Повернення» це масштабна костюмована екранізація однойменного роману режисера Олександра Денисенка. Фільм розповідає про останні місяці заслання Тараса Шевченка в Казахстані. Того літа поет, засланий на військову службу в російській царській армії, отримує повідомлення від друзів з Петербурга: його помилував особисто цар Олександр II. Однак військове керівництво Новопетрівського форту не поспішає повідомляти Тараса про це і видавати указ про звільнення. Більш того, таємний агент з Петербурга намагається зробити все, щоб поет залишився тут назавжди.

Роль Шевченка виконує український актор і художник Борис Орлов, який щодня прокидався на зйомках в 5 ранку і проводив по 2 години на кріслі гримерів, щоб стати настільки схожим на Кобзаря.

Компанію йому в байопіку Денисенка складуть Богдан Бенюк, Роман Луцький, Ганна Топчій, Олександр Пожарський, Акнієт Орінтай та Юрій Шульган, як повідомляє постер з цитатою зі знаменитого вірша поета «Мені тринадцятий минало».

Спочатку прем'єра фільму «Тарас. Повернення» повинна була відбутися 2 квітня, але була скасована через закриття кінотеатрів у зв'язку з жорстким карантином, викликаним світовою пандемією коронавірусу.

4019 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: