У прокат виходить очікуваний фільм «Толока», натхненний баладою Тараса Шевченка

19 серпня 2020,  22:00 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Напередодні Дня незалежності у цей четвер, 20 серпня, на екрани кінотеатрів виходить історичний епік «Толока» режисера Михайла Іллєнка, який охопить останні 400 років української історії.

Офіційний синопсис фільму «Толока», основою якого стала балада легендарного українського поета і художника Тараса Шевченка:

У Тараса Шевченка є балада про те, як закохалися у Катерину троє козаків. Свій вибір Катерина довірила долі: пообіцяла стати дружиною тому, хто визволить з полону її брата. Двоє з трьох козаків загинули, намагаючись виконати умови договору, третьому вдалося врятувати брата, але брат Катерини виявився не братом, а її коханим… Фінал поезії відсувається надовго — чекати Катерині доведеться не одне століття, не старіючи та не втрачаючи надії. Ця розповідь, наче притча, пролітає крізь історію України, відтворює її драматичні та героїчні епізоди. Кожне випробування руйнує й хату Катерини. Але вона вперто, як і сотні поколінь українців, знову й знову піднімає її з руїн.

У новому епіку від режисера кінокстрічки «Той, хто пройшов крізь вогонь» знялися Іванна Іллєнко, Богдан Бенюк, Олег Костюков, Дмитро Лінартович, Дмитро Рибалевський, Олег Примогенов, Сергій Романюк та Лейла Меметова.

Квитки на фільм «Толока» ви знайдете в нашій афіші.

1513 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: