Рецензія на мультфільм «Герой СамСам»
Як знайти свою суперздібність

28 липня 2020,  01:15 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Маленький іншопланетянин СамСам живе на далекій СамПланеті, де його батьки – СамМама і СамТато – є найвідомішими супергероями. Ось тільки СамСам ніяк не може знайти свої суперсили, як би сильно їх не шукав. Друзі сміються над ним через це, і хлопчик відчуває себе дуже самотнім. Але одного разу на СамПланету прибуває дівчинка Мега і обіцяє йому допомогти в пошуках його суперсили...

Мультфільм «Герой СамСам» ґрунтується на мультсеріалі французького ілюстратора Сержа Блоха, якого надихнув на створення СамСама його рідний син. Цей відважний малюк в червоному плащі і червоній масці завжди готовий до пригод на своїй маленькій літаючій тарілці, в яких компанію йому складає СамТедді, живий плюшевий ведмедик. Його життя наповнене подіями, не вистачає лише одного – суперздібностей, які у всіх його друзів вже давно проявилися. Але чи засмучує це СамСама? Періодично, але не постійно, адже він вірить, що теж стане супергероєм з хвилини на хвилину. І в цьому є частка правди.

Поки СамСам чекає на свій зоряний час, на планеті Марс, яка тут схожа на ту пискливу іграшку для собак, живе самотня дівчинка Мегалактик або просто Мега, якій батьки не дозволяють грати з іншими дітьми та вилітати на зорельоті за межі зони безпеки. Набравшись хоробрості, Мега одного разу тікає на пошуки пригод і завдяки СамСаму дізнається, що таке справжня дружба. Ось тільки її батько – злісний король марсіян Марті I – ненавидить сміх дітей і забороняє їй з ними спілкуватися. І тут Мега придумує хитрий план, як, замаскувавшись, піти на СамПланеті до школи і знайти справжніх друзів.

Як ви вже зрозуміли, справжня дружба виступає центральною темою мультфільму «Герой СамСам», але він також говорить про те, як важливо не забувати своїх старих друзів, коли з'являються нові. І про те, як важливо часом взяти перерву від серйозності, побути несерйозними і гарненько посміятися й повеселитися разом зі своїми друзями. Але ні в якому разі не потрібно сміятися по-злому і над кимось – тільки по-доброму та усім разом, щоб ніхто не залишався самотнім і не плакав осторонь. Як це робив в дитинстві маленький король Марті I, якого діти дражнили за його шепелявість. Тому доброті одне до одного дуже важливо навчати дітей з самого дитинства. Щоб потім скривджені діти не ставали злими тиранами.

Режисер Тангі де Кермель зняв «Героя СамСама» для найменшої аудиторії; мультфільм навіть йде близько 1 години 15 хвилин, щоб його змогли висидіти в кінотеатрі навіть маленькі непосиди, але його космічна складова і добре серце точно залишать хороший відбиток і в душі батьків. Та й темі батьківства тут приділяється достатньо часу. На прикладі батьків Мегі мультфільм показує, що не потрібно змушувати дітей бути тими, ким ви самі хотіли б бути або ким ви є. У дітей можуть бути свої захоплення, вони можуть не хотіти бути оперними співачками або диктаторами, як не хотіла Мега йти по стопах своїх батьків, і це чудово, навіть якщо захоплення ваших дітей не такі, які були у вас. Головне, не забувати їх підтримувати в різних починаннях. І тоді їхні суперсили проявляться у всій своїй красі.

Ви вже здогадалися, яка крута суперздібність дісталася СамСаму? Звичайно ж відвага. І готовність зробити все заради своїх друзів і своєї родини. Так що цей маленький герой точно нагадає вам ту просту істину, що супергероєм може бути кожен з нас. Головне, продовжувати робити добро.

3105 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: