Фільм «Пригоди Піноккіо» вийшов на українських стримінгових платформах

10 червня 2020,  23:10 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Сьогодні, 10 червня, в Україні на стрімінгових сервісах Megogo і iTunes відбулася прем'єра фентезійного фільму Маттео Гарроне «Пригоди Піноккіо», заснованого на легендарній казці Карло Коллоді.

Фільм «Пригоди Піноккіо», представлений в рамках 70-го Берлінського кінофестиваля, став в минулому році одним з головних хітів італійського прокату і підкорив серця глядачів та критиків, які відзначили «оригінальний візуальний стиль стрічки, сильну роботу художників-постановників та оператора, прекрасну акторську гру», а також «на диво точну, але при цьому й сучасну, інтерпретацію видатного тексту Коллоді».

Для Гарроне, який також є режисером фільмів «Казка казок» і «Реальність», казка про Піноккіо завжди була особливою та улюбленою ще з дитинства:

Піноккіо — моя мрія, корінням з того часу, коли я був дитиною; на моєму столі все ще стоїть моя особиста «Дошка з історіями Піноккіо», яку я намалював і розфарбував, коли був маленьким, і яка залишається однією з моїх найважливіших пам'ятних речей.

Роль нестримного дерев'яного хлопчика Піноккіо на екрані грає Федеріко Ієлапі, а його батька Джеппетто втілює Роберто Беніньї, володар премії «Оскар» за знамениту військову драму «Життя прекрасне».

Музику до казки Гарроне написав відомий італійський композитор Даріо Маріанеллі, який отримав «Оскар» за стрічку «Спокута».

Спочатку фільм «Пригоди Піноккіо» повинен був вийти в українських кінотеатрах в березні, але його прем'єра на великих екранах була скасована через всесвітню пандемію COVID-19 і закриття кінотеатрів на карантин.

1636 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: