Рецензія на серіал «Міранда»
Скачемо по життю з посмішкою

2 квітня 2020,  02:30 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

У 2009 році англійська актриса і сценаристка Міранда Гарт змінила телебачення, написавши і зігравши головну роль у комедійному серіалі про незграбну 30-річну з хвостиком власницю крамнички приколів Міранду, яка всупереч бажанню своєї мами не хоче заміж, а хоче пустувати, їсти тістечка і влаштовувати дівич-вечори з найкращою подругою і партнеркою по бізнесу Стіві. Адже життя таке коротке, щоб жити його нудно.

Головна героїня серіалу «Міранда», яка, звичайно, частково заснована на особистому досвіді Гарт, підкорює своєю безмежною харизмою і безпосередністю з перших хвилин. Вона є напевно найбільш непересічною та веселою головною героїнею сучасних ситкомів, яка не боїться бути відверто та безкомпромісно смішною й постійно намагається вийти зі своєї зони комфорту, хоча часто ці експерименти обертаються просто катастрофічними результатами, оскільки в душі Міранда велика домувальниця. А ще вона робить «друзів» з фруктів, скаче галопом, оскільки так веселіше, часто спотикається і падає, періодично втрачає одяг та співає і танцює так, ніби її ніхто не чує і не бачить.

Міранда розбиває на друзки масу стереотипів про те, як на думку рекламних кампаній «повинна виглядати» жінка на телебаченні і в житті. Вона показує, що навіть якщо кожна з нас не володіє зовнішністю супермоделі (бо ми всі реальні люди), ми все одно є головними героїнями своїх життів, повинні сяяти в центрі уваги, отримувати найкращого хлопця, приймати себе з усіма своїми недоліками і перевагами (а другого в кожній з нас точно більше) і просто веселитися на повну котушку кожен день. Тому що ми – прекрасні, і життя – теж прекрасна.

Незважаючи на своє небажання виходити заміж, Міранда вже давно сохне по красеню-шефу Гарі з ресторану, що знаходиться недалеко від її магазинчика, але, практично не маючи досвіду в романтичних стосунках, героїня часто опиняється перед об'єктом свого зітхання в безглуздих ситуаціях, що зовсім не допомагає його завоювати. Ви можете знати актора Тома Елліса за серіалом «Люцифер», де він грає чарівного Диявола, але перед тим він прославився в рідній Великій Британії саме завдяки ролі милого шеф-кухаря Гарі, від якого Міранда сходить з розуму. У цьому образі сором'язливого і чуйного хлопця, який завжди приходить Міранді на допомогу, він підкорює зі своїх перших хвилин на екрані. А після їхньої першої спільної сцени ви до останньої серії будете переживати за цю пару і з нетерпінням чекати, коли ж вони нарешті перестануть боятися, зізнаються одне одному в своїх почуттях і будуть разом.

Ще однією постійною героїнею «Міранди» виступає мама Міранди Пенні, яка є окремою темою для сміху. Їхні співзалежні відносини не раз і не два стають причиною казусів різного масштабу, але Міранда все одно любить свою маму, а мама любить свою дивачку Міранду, хоча і сватає її часто за жахливих кандидатів. Разом з цим діяльна Пенні завжди знає, який сміх в моді на цьому тижні і як влаштувати гарну вечірку, так що вони з Мірандою цілком схожі на «Дівчаток Гілмор», тільки постарше. Актриса Патриція Годж безумовно створила в цьому серіалі образ однієї з культових мам малого екрану.

Крім особистих пошуків Міранди та її подорожі до прийняття себе такою, яка вона є, однією з центральних тем її іменного серіалу є справжня жіноча дружба. Міранда частенько скидає свою партнерку по бізнесу Стіві зі стільця і ​​змагається з нею за чергового красеня, який увійшов до їхнього магазину, а Стіві постійно сперечається з Мірандою щодо того, у кого з них «більше шарму», але в кінці дня вам не знайти більш близьких подруг, які завжди будуть одна за одну горою. Те ж стосується і давньої подруги Міранди Тіллі з її успішною кар'єрою. В 1 сезоні Міранда постійно порівнює себе з нею і намагається здаватися більш успішною, але в результаті розуміє, що пускання пилу в очі оточуючих не робить її щасливішою і що їй потрібно перестати соромитися себе справжньою. Ролі Стіві і Тіллі виконують Сара Гедленд і Селлі Філліпс, і разом з Гарт та Годж з них вийшов вибуховий квартет, який може дати фору і героїням серіалу «Секс у великому місті».

Гарт подарувала нам щирий, добрий, по-домашньому затишний, дуже смішний і надихаючий серіал, який показує, що до себе варто ставитися поблажливіше і що дивними бути абсолютно нормально. Якось в інтерв'ю вона розповідала, що їй було непросто прийняти себе з ростом в 1,85 м і великою статурою, але їй – та її безжурній героїні – це все-таки вдалося, що не може не надихати. Так що дайте цій чарівній власниці крамнички приколів шанс, і вона дуже скоро може стати вашою новою подругою по той бік екрану. І обов'язково подивіться після серіалу «Міранда» спеціальний концерт, присвячений до його 10-річчя, який возз'єднав акторів у кінці 2019 року. Це найкращі ліки від поганого настрою і справжня підтримка у важкі часи, яка нам зараз так необхідна.

Якщо карантин починає зводити вас з розуму, і ви вже думаєте почати робити друзів з фруктів (чи зі свого пилосмоку), Міранда вам точно необхідна, оскільки вона в цій справі майстер.

1970 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: