Вийшов другий трейлер українського фільму «Толока» від Михайла Іллєнка

17 лютого 2020,  17:39 | Новини фільмів

Вже менше місяця залишилося до прем'єри нового фільму-притчі Михайла Іллєнка «Толока», який охопить не одне століття української історії і на прикладі однієї хати покаже головні випробування, що пережив український народ: Голодомор, Чорнобиль, АТО, Сталін, Гітлер, навали татар і поляків...

Офіційний опис історичної драми «Толока», натхненною творчістю легендарного поета Тараса Шевченка:

У Тараса Шевченка є балада про те, як закохалися у Катерину троє козаків. Свій вибір Катерина довірила долі: пообіцяла стати дружиною тому, хто визволить з полону її брата. Двоє з трьох козаків загинули, намагаючись виконати умови договору, третьому вдалося врятувати брата, але брат Катерини виявився не братом, а її коханим… Фінал поезії відсувається надовго — чекати Катерині доведеться не одне століття, не старіючи та не втрачаючи надії. Ця розповідь, наче притча, пролітає крізь історію України, відтворює її драматичні та героїчні епізоди. Кожне випробування руйнує й хату Катерини. Але вона вперто, як і сотні поколінь українців, знову й знову піднімає її з руїн.

Роль Катерини в «Толоці» виконує Іванна Іллєнко.

Разом з нею в кадрі з'являться актори Богдан Бенюк, Дмитро Лінартович, Дмитро Рибалевський, Олег Примогенов та Сергій Романюк.

В український прокат фільм «Толока» вийде навесні, 12 березня.

2356 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: