Містік критикує Професора Ікс у скандальному фрагменті «Темного фенікса»

7 червня 2019,  03:49 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Новий фрагмент супергеройського екшену «Люди Ікс: Темний фенікс» за участю Дженніфер Лоуренс і Джеймса МакЕвоя англомовна аудиторія зустріла негативно. Давайте розберемося, чому так сталося.

Увага, якщо ви ще не дивилися «Темний фенікс», то далі йдуть СПОЙЛЕРИ.

На початку фільму «Люди Ікс: Темний фенікс» команда мутантів відправляється у відкритий космос, де всі вони ризикують своїм життям, щоб врятувати космонавтів НАСА, чий корабель був пошкоджений.

Людей Ікс очолює в цій небезпечній операції Містsк (Дженніфер Лоуренс), але за фактом місією керує Чарльз Ксав'єр (Джеймс МакЕвой), передаючи свої вказівки через Церебро.

Чарльз наполягає на тому, щоб Люди Ікс ризикували життям, коли виявляється, що капітан команди астронавтів був в іншому відсіку, і його не встигли телепортувати з шаттлу разом з усіма. Джин Грей (Софі Тернер) вирушає на його борт, де дівчину б'є потужна хвиля космічної енергії, яка дивом її не вбиває.

Коли Люди Ікс повертаються до школи, Чарльз радісно їх вітає, ніби нічого не трапилося, але Рейвен не поділяє його оптимізму. Вона говорить йому, що вони все більше і більше ризикують, щоб вразити людей, і вважає, що причиною цього виступає його его. Що йому подобається бути на обкладинках журналів і обідати з президентом. На що Чарльз відповідає, що він йде на це, щоб мутанти були в безпеці і щоб люди перестали їх ненавидіти.

Сцена піддалася жорсткій критиці через те, що Рейвен в гніві говорить Чарльзу, що Людей Ікс потрібно перейменувати на Жінок Ікс, раз це вони постійно рятують тут чоловіків, натякаючи на те, що сам Чарльз нічим не ризикував під час цієї нещасливої місії, але був готовий пожертвувати життям Джин.

В оригіналі назва команди X-Men можна перевести як Люди Ікс і як Чоловіки Ікс, оскільки в англійській мові слово «men» має кілька значень.

Глядачів образив такий випад у бік чоловічої половини Людей Ікс, і якщо ви в їх числі, то не переживайте. Чарльз все одно отримає свою звану вечерю з президентом, а про те, що Джин мало не загинула під час місії, рятуючи астронавтів, ніхто там і не згадає. Тобто директор школи для обдарованих дітей прикриється життям своєї учениці, і всі вважають це нормальним.

Якщо вам здається, що Професор Ікс, якого ми знаємо, ні за що б так не вчинив, то ви праві. Але у фінальному фільмі франшизи сценаристи добряче познущалися над лідером Людей Ікс, про що ви можете прочитати в нашій рецензії на «Темний фенікс».

Квитки на «Люди Ікс: Темний фенікс» ви знайдете в нашій афіші.

3305 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: