У Тернополі і Києві вже подивилися український мультфільм «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила»

6 березня 2018,  17:13 | Новини фільмів

Одразу у двох містах пройшов допрем'єрний показ першого повнометражного анімаційного фільму студії Animagrad (FILM.UA Group) «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила», який стартує у широкому прокаті з 7 березня.
 
Перш ніж побачити мультфільм, українські журналісти побували на віртуальній екскурсії по студії Animagrad, де його було створено. Менеджер проектів студії Марія Клаунінг розповіла представникам ЗМІ про всі етапи виробництва анімаційного 3D-фільму, про те, чим лейаут відрізняється від композа, і чому на виробництво одного повнометражного мультфільму йде не менше трьох років роботи.  

Після екскурсії відбувся довгоочікуваний показ анімаційної стрічки «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила». Не відриваючись від екрану, журналісти стежили за пригодами київської принцеси Міли. Після заключних титрів в кінотеатрі спалахнуло світло, і глядачі бурхливими оваціями зустріли команду проекту. Продюсер Єгор Олесов, режисер Олег Маламуж, сценарист Ярослав Войцешек, арт-директор Крістіан Коскінен і керівник 3D-виробництва Андрій Міліцький, а також голова Держкіно Пилип Іллєнко з великим ентузіазмом відповідали на всі запитання гостей, розповівши про специфіку виробництва великого анімаційного проекту в Україні, особливості його дистрибуції за кордон, розробку маркетингової стратегії і промо-кампанії, а також поділилися своїми очікуваннями щодо кінотеатрального релізу.

  

Наша мета –  зробити анімаційний фільм, який буде зрозумілий не тільки українцям. Зараз ми маємо більше п’ятидесяти країн для дистрибуції фільму: це і Франція, і Німеччина, і Польща, і Китай, і країни Латинської Америки. Протягом двох років ми презентували проект на великих, міжнародних кіноринках, де і відбулись ці попередні продажі. Мені здається, що історія вийшла доволі універсальною, і відгуки міжнародних дистриб’юторів та байєрів є цьому підтвержденням. А ще, круто усвідомлювати, що у березні стартує кінотеатральний показ у Румунії і Туреччині. Йде робота над дубляжем у Польщі, Ізраїлі, Франції та Болгарії! 

розповів продюсер Егор Олесов

Спеціальним гостем показу став Олег "Фагот" Михайлюта, який озвучив одного з героїв мультфільму – чарівника Фіна. У цей день Олег вперше побачив повну версію фільму і був сповнений емоцій:

Дивишся на роботу і розумієш, – це вже рівень. І приємно було долучитися до цього!

Наша команда пишається тим, що, за відносно короткий період, змогла створити проект, який може конкурувати з мультфільмами мейджорів. Наша студія – це близько 100 чоловік, а над анімаційним фільмом «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» працювали десь 300 людей з усього світу, – це Китай, Франція, Іспанія, Португалія. До нас приїжджали гості з Disney, захоплювалися, що така маленька команда, за мірками світових студій, робить продукт такої високої якості. Тому ще раз вітаю всіх: нашу країну, нашу команду, FILM.UA Group – ми молодці!

підсумував керівник 3D виробництва Андрій Міліцький

Після прес-конференції, своїми враженнями про мультфільм ділилися журналісти.

Коли сидиш у залі кінотеатру, ти бачиш, що з кожним наступним мультиком українська анімація прогресує! По картинці, по звуку, по сценарію, по якості озвучування. Можу сказати, що серед останніх українських проектів, це сто відсотків найкращий. Звичайно, ще є куди рости, але можна однозначно сказати, що це – досягнення. 

розповіла Олена Федорейко, редактор рубрики «Кіно», «Сніданок з 1+1»

Цей мультфільм рекомендую для сімейного перегляду – фільм живий, добрий і емоційний. Думаю, що задоволення від нього отримають не лише діти, а й дорослі. На мій погляд ця стрічка рівня «Коко». Окремо дякую творцям за те, що в ньому багато фрагментів з нашого сучасного життя.

поділилася враженнями Юліана Паксюткіна, журналіст інформаційного порталу «Корисна картка»

Мультик загалом сподобався! Думаю, що і дітям сподобається. А ще – класний хом’як у вас!

розповіла Іванченко Юлія, репортер «Нового Каналу»

Деякі журналісти прийшли на передпоказ разом зі своїми дітьми, які із задоволенням ділилися враженнями.

Мені сподобався Хом'як, синичка і Людмила, вона дуже красива. У нас в школі був плакат мультика. Розповім подружкам, що вже подивилася.

розповіла восьмирічна Маша

У той самий час в тернопільському Cinema Citі відбувся урочистий захід на честь дня народження кінотеатру, в рамках якого і пройшов ексклюзивний допрем'єрний показ анімаційного фільму «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила». Організатори підготували для відвідувачів театралізований виступ, безліч ігор, конкурсів, частувань та подарунків, а команда мультфільму влаштувала великий сюрприз для присутніх: спеціальним гостем показу стала Тетяна Песик – резидент шоу «Ліга сміху» та учасниця тернопільської команди КВК «V.I.P.»

Мені дуже сподобалось! І всім друзям, з якими я прийшла на показ, також. Особливо я хвилювалась за дітей, як вони відреагують, проте вони були просто у захваті! Я дуже тішуся, що в Україні вийшов такий мультфільм, і всім його раджу.  А вже наступна прем'єра стане всеукраїнською, і відбудеться 7 березня у мережі кінотеатрів «Планета кіно» у Львові, Одесі, Сумах та Харкові. У цей же день у київському кінотеатрі мережі пройде гала-показ анімаційного фільму і вечірка, де зберуться зірки, які озвучили героїв картини, команда мультфільму, його друзі та партнери.

після перегляду поділилась своїми враженнями Тетяна


А вже наступна прем'єра стане всеукраїнською, і відбудеться 7 березня у мережі кінотеатрів «Планета кіно» у Львові, Одесі, Сумах та Харкові. У цей же день у київському кінотеатрі мережі пройде гала-показ анімаційного фільму і вечірка, де зберуться зірки, які озвучили героїв картини, команда мультфільму, його друзі та партнери.

2068 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: