Про створення фільму «Оселя зла: Фінальна битва»

23 січня 2017,  22:00 | Статті | Автор: SpaceMonkey

Пропонуємо прочитати цікаву статтю про фільм «Оселя зла: Фінальна битва» – останню частину франшизи, яка стартує в кінотеатрах України з 16 лютого:

ЗАЧАРОВАНІ ФАНИ

Робота над фантастичною екранізацією популярної комп'ютерної гри ОСЕЛЯ ЗЛА почалася досить незвично.

У 2002 році я повернувся до Англії і зняв кілька невеликих фільмів. Пол тим часом замкнувся у себе вдома і цілий місяць провів за комп'ютерними іграми. Вийшовши з ігрового «запою», він подзвонив мені зі словами: «Я грав в «Оселю Зла»». Ми мусимо викупити права на екранізацію цієї гри!

згадує продюсер Джеремі Болт, який працює з Андерсоном протягом останніх 25 років і який долучився до всіх фільмів франшизи

Так почалася робота над першим фільмом ОСЕЛЯ ЗЛА, який перетворився в найбільш успішну франшизу, зняту за мотивами комп'ютерних ігор. П'ять стрічок зібрали в світовому кінопрокаті більше мільярда доларів і встановили рекорди зі зборів у перший уїк-енд прокату. Франшиза обзавелася широкою фанатською базою, до якої увійшли як кіноглядачі, так і шанувальники оригінальної гри студії Capcom. Кожен новий фільм відкривав черговий розділ зі своїм захопливим сюжетом. Саме послідовне оповідання дозволило підігрівати інтерес до франшизи протягом 14 років.

Мені здається, вся суть у комбінації бойовика та фільму жахів. Це не класичний хоррор і не традиційний зомбі-фільм. У фільмі помітні й елементи фантастики. Мені здається, що Пол зобразив Еліс (роль якої зіграла Міла Йовович) трохи інакше, ніж у комп'ютерній грі. Тож глядачам аж ніяк не треба бути ігроманами, щоб насолодитися фільмом. У фільмах справді колоритний і багатогранний супротивник - усемогутня корпорація Umbrella. Появу такої корпорації в сучасному світі можна запросто уявити.

так прокоментував Болт безумовний успіх франшизи в світовому кінопрокаті

Йовович також поділилася своїми міркуваннями з приводу популярності франшизи ОСЕЛЯ ЗЛА: «Хочеться вірити, що глядачам подобається чесність, пристрасть і розвага. Я не очікувала, що ОСЕЛЯ ЗЛА стане франшизою. Ми зняли перший фільм, бо любимо цю комп'ютерну гру. Над кожною подальшою картиною ми працювали старанно і з любов'ю, відкриваючи дедалі нові грані божевільного і таємничого фантастичного світу. Ми відмінно проводили час на знімальному майданчику. Сподіваюся, глядачі оцінять нашу енергію та ентузіазм».
Австралійська актриса Рубі Роуз, яка зіграла у фільмі ОСЕЛЯ ЗЛА: ФІНАЛЬНА БИТВА роль Ебіґейл, каже: «До жінок в Голлівуді досить часто ставляться упереджено. Вони грають або скромних помічниць супергероя, або дружин головних героїв. У фільмах ОСЕЛЯ ЗЛА мені найбільше подобається сильна героїня, якій зовсім не обов'язково спиратися на міцне чоловіче плече. Спочатку здається, що таких героїнь не так вже й багато. Потім замислюєшся і розумієш, що Еліс така одна! Міла відмінно грала цю роль протягом багатьох років. Вона дуже схожа на свою героїню в реальному житті - незалежна, сильна і натхненна жінка. Саме тому вона така переконлива в цій ролі, і глядач не може цього не помітити. Поза тим, не можна не зважати на те, що фільм знятий за мотивами популярної комп'ютерної гри. Дія кожного фільму франшизи відбувається в різних країнах, так що ми маємо справу з феноменом світового масштабу».
Йовович вважає, що в світі бойовиків, яким заправляють сильні чоловіки, Еліс впевнено стоїть на ногах і здатна відповісти на будь-який виклик: «Я сподіваюся, що Еліс своїм прикладом надихнула багатьох дівчат бути собою і не боятися цього, не зважати на стереотипи і наполегливо йти до поставленої мети».
«Міла дуже енергійна і може переконливо зіграти лють, - каже Болт, - вона у відмінній фізичній формі та є на заздрість харизматичною. Тому її так любить камера. Вона буквально насичує кадр своєю енергетикою. Вона володіє всім, чого лише можна очікувати від головного героя».
«Фанати неодноразово зверталися до мене зі словами подяки, мовляв фільм допоміг їм впоратися з труднощами у якийсь доленосний момент життя, - говорить Йовович, - хтось мав проблеми в школі, хтось - у родині, треті сварилися зі своїми коханими. Зізнаюся, в такі моменти я ледьстримую сльози радості. Важко передати почуття, коли ти розумієш, що відіграєш важливу роль у змінах життя людини на краще».


УЦІЛІЛІ ПЕРСОНАЖІ
За сюжетом фільму ОСЕЛЯ ЗЛА: ФІНАЛЬНА БИТВА Еліс повертається доРакун-Сіті, на батьківщину Т-вірусу, маючи намір зупинити інфекцію раз і назавжди. У Вашингтоні Еліс зазнала нищівної поразки, втративши власну армію у фільмі ОСЕЛЯ ЗЛА: ВІДПЛАТА. І все ж їй надається ще один шанс врятувати людство від корпорації Umbrella. Опинившись у Ракун-Сіті, Еліс зв'язується з новою групою вцілілих - останнім оплотом людства напередодні зомбі-апокаліпсису. Тут Еліс зустрічається зі знайомою фанатам франшизи КлерРедфілд (Елі Лартер).
Актриса говорить, що її героїня щосили намагалася вижити після подій фільму ОСЕЛЯ ЗЛА-3: «Вона входить до складу останньої групи людей, що спромоглися вижити, і коли з'являється Еліс, Клер не може повірити власним очам. Моя героїня зазнала суттєвих змін, і мені було дуже цікаво розвиватися разом із нею. Вона по-справжньому хоче вірити, хоче відчувати, хоче стати частиною якогось соціуму. Утім, вона ніколи не мала на це досить часу, адже їй постійно доводилося рятуватися втечею».
Поруч з Клер з'являється новачок франшизи - Оуен Мекен, який зіграв роль Дока. Про свого персонажа актор розповідає: «Док - лідер невеликої групи вцілілих, яка дислокується поблизу Ракун-Сіті. У нього романтичні стосунки з КлерРедфілд, та вони їх не особливо афішують. Це цілком зрозуміло, враховуючи апокаліпсис - усі вцілілі постійно знервовані та вельми агресивні. Коли ж з’являється героїня Міли, їй вдається вижити тільки завдяки Доку та Клер».
Правою рукою Дока у притулку вцілілих є Майкл на прізвисько Бритва (Фрейзер Джеймс). «Бритва не любить ходити колами, - каже актор про свою роль, - він знайшов своє місце в цьому божевільному світі, постраждалому від ядерних вибухів і радіації. Бритва вміє виживати, що, втім, не дивно, з огляду на його досвід вцілілого».
Крім очевидної загрози з боку корпорації Umbrella та численних мутантів, колектив вцілілих роздирають міжусобні чвари. За словами Джеймса, головний клопіт його персонажа - стежити за тим, щоб Док жодним чином не постраждав: «У групі назріває конфлікт; лідеру групи загрожує серйозна небезпека. Відносини наших персонажів дуже важливі для сюжету фільму».
У фільмі знялися як ветерани франшизи, так і актори, що вперше долучилися до ОСЕЛІ ЗЛА. Мекен розповідає: «Було цікаво працювати у такому строкатому колективі, оскільки всі актори походили з різних країн. Серед нас були кубинці, японці, ірландці, англійці, канадці, українці, росіяни, американці – словом, люди з усього світу. Кожен приніс щось своє, а Пол і Джеремі майстерно долучали цей внесок у загальну скарбничку».
Американський актор кубинського походження Вільям Леві зіграв у фільмі ОСЕЛЯ ЗЛА: ФІНАЛЬНА БИТВА роль Крістіана, одного з солдатів, які пристали до групи Дока. «Коли тобі пропонують знятися в такому культовому фільмі, як ОСЕЛЯ ЗЛА, ти особливо не вагаєшся. Я дивився всі попередні фільми франшизи, і кожен з них був по-своєму гарний. Але коли я прочитав сценарій картини ОСЕЛЯ ЗЛА: ФІНАЛЬНА БИТВА, мені здалося, що він стане найкращим як не крути. Я просто мусив отримати цю роль», - Леві поділився тим, що йому сподобалося у цьому проекті. «Він дуже сильний і нікому не довіряє. Він спершу стріляє, а потім думає. Він готовий на все, аби врятувати вцілілих; ладен навіть пожертвувати собою», - описує Леві свого героя.
Вескер (Шон Робертс) опиняється по інший бік барикад. Антигерой повертається у франшизу як керівник корпорації Umbrella. «Вескер завжди прагнув отримати контроль над усім світом, - розповідає Робертс, - він готовий позбутися людства, як від якоїсь ракової пухлини. Для нього апокаліпсис - цілком закономірний фінал. Він завжди спокійний, зібраний і тримає все під контролем. У хаотичному світі навіть така стабільність здається привабливою. Він справжній джентльмен, і не втрачає самовладання навіть під час поєдинків. Це дуже круто!»
Робертс прагнув зобразити свого персонажа таким, яким його запам'ятали фанати комп'ютерної гри. «Кожен новий фільм - це нова пригода для всіх нас, - пояснює він. - Ми витрачали дуже багато часу на створення ідеального образу кожного персонажа. Ми хотіли переконатися в реалістичності кожної деталі, найменшого нюансу, аж до укладання волосся. Переконаний, що ігромани не розчаруються фільмом. Окрім того, зовнішність допомагає вжитися в образ. Вескер - одна з моїх улюблених ролей, я обожнюю цього негідника!»
Крім Вескера у франшизу повертається ще один затятий мерзотник - доктор Айзекс, роль якого зіграв ІенГлен. Останній раз глядачі бачили персонажа у фільмі ОСЕЛЯ ЗЛА -3, проте не втрачали надію на його повернення. Глен пояснив, чому його персонаж настільки популярний: «Нам подобається ненавидіти добре прописаних в сценарії антигероїв. Айзекс добре вихований, вміє тримати себе в руках і дуже перебірливий у діях. Під час своїх наукових дослідів він зумів наділити екстраординарними здібностями і самого себе, так що він представляє не тільки гіпотетичну, але і цілком реальну загрозу. Пол дуже ретельно описав Айзекса в сценарії. Мені дуже сподобалися яскраві епізоди, в яких мені довелося зіграти, тож працювати було напрочуд цікаво та приємно».
На правах одного з офіційних представників корпорації Umbrella доктор Айзекс прагне не дати Еліс зламати радикальні плани компанії. «Мій герой - божевільний, егоїстичний маніяк, який хоче захопити владу над усією планетою, - продовжує актор. - За іронією долі лише Еліс, одне з його найкращих творінь, здатна зірвати ці плани. На його біду, внутрішня сутність Еліс змушує її намагатися відновити порядок на планеті, чого вчений аж ніяк не міг передбачити».
Ще одним новачком франшизи стала австралійська актриса Рубі Роуз. Вона стверджує, що краще б навчалася в школі, якби стільки не гралася в «Оселю Зла». «Я була справжнісінькою ігроманкою, - зізнається Роуз. - Чотири роки я безвилазно сиділа за комп’ютером і тільки після цього спробувала «повернутися» до школи». Коли актриса почула про те, що фільм ОСЕЛЯ ЗЛА: ФІНАЛЬНА БИТВА стане останньою картиною франшизи, то вирішила, що не може змарнувати цю нагоду.
Ебіґейл, роль якої зіграла Роуз, - одна з останніх уцілілих. Саме тому актриса вирішила ретельно опрацювати легенду новачка франшизи. «Їй вдалося вижити, незважаючи на те, що більша частина населення планети перетворилася в бездушних зомбі, - пояснює Роуз. - Вона справжня завойовниця, дуже сильна і розумна. У неї золоті руки, тому серед уцілілих вона є кимось на кшталт механіка. Ебіґейлстворила безліч крутих знарядь для винищення зомбі. Але мені хотілося знайти щось більше, щоб я з'явилася на майданчику не тільки виголошуючи завчені репліки. Я продумала, якою була її сім'я, що з ними сталося, як вона потрапила до вцілілих і де набралася всіх знань і навичок, які дозволили їй пережити апокаліпсис».
Південнокорейський актор і музикант Лі Джунгі зіграв роль командувача Лі - одного з генералів корпорації Umbrella. «Командувач Лі щиро вірить у правоту корпорації, - розповідає актор. - Він справжній професіонал і витривалий не тільки фізично, а й психологічно».
Джунгі довелося пройти короткий курс молодого бійця, оскільки роль вимагала певної фізичної підготовки. «Я здогадувався, що Пол, напевно, подивився якісь фільми і серіали за моєї участі, перш ніж пропонувати мені таку роль, - говорить він. - І, мабуть, у цій ролі він бачив саме мене, а не когось іншого. Два або три дні я репетирував з командою голлівудських каскадерів, і вони навіть прислухалися до моїх ідей щодо хореографії поєдинків. Працювати на зйомках було дуже цікаво і пізнавально. Я вдячний долі за те, що мені випала така дивовижна можливість».

ЕПІЧНИЙФІНАЛ
Перші п'ять фільмів франшизи ОСЕЛЯ ЗЛА зібрали досить значну касу в прокаті. Творці фільму ОСЕЛЯ ЗЛА: ФІНАЛЬНА БИТВА мали знайти щось нове, виняткове, вибрати незвичайний сюжетний ракурс і, якщо це тільки можливо, підняти планку на нову висоту. Хай там як, останній фільм франшизимусив вигідно виділятися на тлі попередніх стрічок.
Продюсер Джеремі Болт каже: «Фанати побачать Еліс більш вразливою і людяною. Довколишній світ занурений у вир відчаю і божевілля. Персонажі фільму тримаються на межі своїх фізичних і емоційних можливостей, наочно демонструючи останню відчайдушну спробу людства здолати Т-вірус і корпорацію Umbrella».
За словами Болта, для зйомок кожного фільму кінематографісти шукали нові локації: «Перша стрічка, дія якої відбувалася здебільшого під землею, знімалася в Німеччині. Другий фільм ми знімали в Торонто, причому протягом восьми тижнів ми працювали в нічних екстер'єрах. Для третього фільму ми вибрали Мексику, оскільки сюжет розвивався на безлюдній дорозі. Четверту частину ми знімали в Лос-Анджелесі, а п'яту цілком відзняли в павільйоні. Ми з Полом намагалися домогтися того, щоб при першому перегляді трейлера фільму у потенційних глядачів складалося відчуття, що таку ОСЕЛЮ ЗЛА вони ще не бачили. Мені здається, франшиза приречена на провал, коли трейлер сіквела глядачі коментують якось так: «Мені це дещо нагадує… Я вже ніби бачив цей фільм». Необхідно оригінально викласти те, з чим глядачі вже добре знайомі». Елі Лартер додає: «Не віриться, що це буде «фінальна битва», мені здається, що вона буде найбільш захопливою. Глядач неодмінно відчує всю серйозність ситуації і буде переживати за наших героїв».
Оуен Мекен вважає, що саме завдяки сценарію останній фільм стане воістину епічним: «Сюжет сплете ниточки всіх попередніх фільмів в єдиний клубок. На глядачів чекає динамічний і вражаючий масштабний екшн, який розставить всі крапки над «i». Подорож Еліс закінчується так, що дух захоплює».

Фрейзер Джеймс погоджується з колегами: «Я вважаю, що Пол, Джеремі і Міла підняли планку на недосяжну висоту. Це були епічні зйомки з монументальними декораціями, запаморочливою динамікою й акторами з усього світу, зібрати яких на одному знімальному майданчику, здавалося, неможливо! Ми всі здружилися і працювали, як одна велика, дружна сім'я».
«Пол дуже вдало замкнув ланцюг, ланки якого ретельно збиралися протягом усіх п'яти фільмів, - вважає ІенГлен. – Зрештою, ви зрозумієте, з чого все починалося, і побачите несподіваний фінал».
Йовович резюмує: «Я думаю, фанатам фільм дуже сподобається, адже ми зібрали в ньому все, про що мріяли на зйомках попередніх п'яти фільмів, але не могли реалізувати. Тепер же все склалося як слід. У стрічці буде чимало захопливих епізодів, божевільних декорацій, дивовижнихтрюків - кожен знайде щось своє. Я дуже пишаюся тим, що знялася в цьому фільмі».

ЗОМБІ І ДИЗАЙН У СВІТІ ОСЕЛІ ЗЛА
«У стрічці з'являться деякі незабутні декорації з попередніх частин, - каже Джеремі Болт, - розділяючи світ фільму ОСЕЛЯ ЗЛА: ФІНАЛЬНА БИТВА на три ключові частини. В першу чергу, спустошений Вашингтон, в якому Еліс здається, що вона залишилася останньою людиною на планеті. Наступна локація - дорога доРакун-Сіті. Під час подорожі Еліс зіткнеться з доктором Айзексом, солдатами Umbrella та усілякими зомбі. Фінальний епізод фільму повертає глядачів у Вулик, секретну локацію корпорації Umbrella».
Глядачі фільму ОСЕЛЯ ЗЛА: ФІНАЛЬНА БИТВА побачать найдивовижніші і опрацьовані до найдрібніших деталей декорації, починаючи з Вулика, відтвореного за кресленнями оригінального фільму, аж до напіврозвалених будівель постапокаліптичного світу. Художник-постановник Едвард Томас уточнює, що дизайн всіх локацій запозичили з комп'ютерної гри.
ОСЕЛЯ ЗЛА: ФІНАЛЬНА БИТВА став першим фільмом франшизи, над яким працював Томас. «Я раніше не замислювався, наскільки ОСЕЛЯ ЗЛА вплинула на всю мою творчість, - зізнається він. - Мене осінило тільки коли я почав переглядати фільми».
«Картини франшизи можна вважати справжнім цитатником, у фільмах є безліч алюзій на ігри, - продовжує художник. - Я дуже зрадів, дізнавшись, що Пол збирається повернутися до улюблених фанатами декорацій попередніх фільмів. Відновлювати їх було справді цікаво».
З огляду на те, що сюжет повертає Еліс в Ракун-Сіті, Томасу і його команді потрібно було відтворити локації оригінального фільму ОСЕЛЯ ЗЛА 2002 року. Ключовими декораціями стали інтер'єри центру управління підземного бункера Вулика. «Це буде фантастичний перехід – із бруду і хаосу до стерильно чистого центру управління Вуликом», - зізнається Томас.
Великі можливості для творчого пошуку надавала Південна Африка, де знімалися постапокаліптичні сцени. «У нас було кілька великих натурних площадок, включаючи хмарочос Ponte в Йоганнесбурзі з нехитрою, але незабутньою архітектурою», - згадує художник.
Кінематографісти також окупували занедбану цементну фабрику Philippi у Ньянзі, передмісті Кейптауна. Район дуже густо заселений, тому знімальній групі доводилося ретельно стежити за тим, щоб місцеве населення не потрапило в кадр. «Ми прагнули пов'язати всі локації воєдино, щоб у глядачів не закралася підозра, що бачать вони відокремлені майданчики, - пояснює Томас, - адже насправді локації знаходяться в тисячах кілометрів одна від одної. Це цікаво».
Томас підкреслив, що для нього було дуже важливо, щоб створюваний світ відповідав очікуванням фанатів франшизи: «Найважче залишатися вірними шанувальникам кіношної та комп’ютерної франшизи. Я і раніше працював на зйомках подібних проектів, і повинен сказати, що дуже приємно отримувати від фанатів листи зі словами: «Ви чудово впоралися зі своєю роботою! Ми запросто упізнавали всі локації гри або серіалу». Тож я переконаний, що необхідно слідувати оригіналу, яким би він не був. Фанати це зацінять. Це не просто, та воно того варте».
Жоден фільм серії ОСЕЛЯ ЗЛА не обійшовся б без навали голодних зомбі та різних почвар. Франшиза зажила собі слави, представивши на глядацький суд цілий виводок дітищ злого генія вчених корпорації Umbrella. Дизайнер пластичного гриму Клінтон Ейден-Сміт підняв планку на нову, здавалося б, недосяжну висоту. Разом зі своїми колегами він підготував до зйомок 1500 унікальних зомбі. Ейден-Сміт сам захоплюється комп'ютерними іграми, і тому для нього це була не просто чергова робота. «У дитинстві я цілими ночами грався у ResidentEvil, здригаючись від стогонів зомбі, - згадує він. - Мені здається, всі, хто працював над фільмом ОСЕЛЯ ЗЛА: ФІНАЛЬНА БИТВА, отримали бодай якийсь шанс повернутися в дитинство».
Готуючись до зйомок останнього фільму ОСЕЛЯ ЗЛА, режисер Пол Андерсон вирішив удосконалити зомбі. «Пол хотів, щоб зомбі відрізнялися один від одного ступенем розкладання, - пояснює Ейден-Сміт. – Ви маєте бачити, що вони чимало пережили. Зомбі не лише пошкоджені й вкриті пилюкою. Ми додали ще кілька особливих штрихів до портрету». Крім звичайних зомбі в світі франшизи з'явилося безліч нових кровожерливих мутантів. Зокрема так звані Джаво-зомбі, з якими боролися гравці останньої комп'ютерної гри з серії ResidentEvil. Про процес створення цих тварюк розповідає Ейден-Сміт: «Для цих зомбі довелося поєднувати різні елементи - костюм, пластичний грим, зубні протези. До слова, зуби лякали особливо – чудовисько не мало щік та світило щелепами. Ми всі добре знаємо ігри серії, тому працювалося нам легко. Зручно, коли можеш зорієнтуватися в натовпі монстрів і маніпулювати ними за режисерським задумом.
«У Пола класний стиль роботи і точне око, тому можете не сумніватися в тому, що фільм буде не тільки захопливим, але й по-справжньому страшним», - запевняє Болт.

ЗАПАМОРОЧЛИВИЙ ЕКШН
ОСЕЛЯ ЗЛА: ФІНАЛЬНА БИТВА стане дуже незвичайним завершенням кінофраншизи. Остання відчайдушна спроба Еліс захистити людство вимагала постановки найамбітніших трюків за всю історію ОСЕЛІ ЗЛА.
Постановник трюків Грант Халлі каже, що ФІНАЛЬНА БИТВА стане воістину запаморочливим екшном: «Повторюватися ніколи не хочеться, тому ми намагались поставити якомога більше реальних трюків, які лише доповнювали візуальними і комп'ютерними спецефектами. Мені здається, цей фільм більш реалістичний, ніж всі попередні».
«Трюки Міли мусили здаватися природними, ми прагнули не перегинати палицю, - продовжує він. - Ми не хотіли, щоб її батальні сцени повторювалися, тому додали нові рухи та інші елементи, щоб у глядачів не виникало відчуття, що вони спостерігають за черговим банальним поєдинком». Кінематографістам було дуже важливо витримувати рівень правдоподібності батальних сцен навіть коли використання спецефектів було неминучим. «Змодельовані на комп'ютері зображення (або так звана комп'ютерна графіка) базувалися на реальних моделях, - стверджує продюсер Джеремі Болт. - Запевняю, що в будь-якому кадрі, щонайменше 50% зображення знімалося на камеру». Використавши візуальні ефекти, команда перетворила боротьбу Еліс з навалою кровожерливих монстрів на динамічне та захопливе видовище.

ФІНАЛЬНА БИТВА ЕЛІС
Поза всякими сумнівами, найголовнішим козирем франшизи є актриса Міла Йовович, яка зіграла роль Еліс вшосте і востаннє. Сюжетні повороти фільмів змушували героїню вдаватися до непростих рішень, щоб зрештою стати останньою надією людства на перемогу у війні проти корпорації Umbrella.
Йовович та її персонаж стали культовими в жанрі фантастичного бойовика. Сюжет фільму ОСЕЛЯ ЗЛА: ФІНАЛЬНА БИТВА кидає героїню в нову битву не на життя, а на смерть. У результаті коло оповіді замикається там, де все почалося - в лабораторії, де був розроблений Т-вірус. «Зніматися в останньому фільмі було дуже цікаво, тому що ми повернулися до витоків, - розповідає Йовович. - Саме у Вулику почалася ця історія, утім тепер ми бачимо її іншою. Я розумію, що для Пола це значило чимало - йому, як і багатьом із нас, довелося повернутися до витоків. Окрім того, я припускаю, що фільм сподобається фанатам, які з захопленням стежили за пригодами наших героїв. На всі питання, які залишилися загадками в першому фільмі, допитливий глядач отримає відповіді в останньому».
Протягом усієї франшизи Еліс помітно змінювалася, починаючи з найпершого фільму, коли вона страждає від амнезії. «У фільмі ОСЕЛЯ ЗЛА: ФІНАЛЬНА БИТВА Еліс, нарешті, знаходить саму себе, - продовжує Йовович. - Вона перетворилася на велику войовницю. Мені здається, в попередніх фільмах вона відчайдушно намагалася знайти себе. У першій картині вона нічого не може пригадати, в другій відчайдушно бореться із введеною субстанцією. Чи стала вона монстром? Залишилася людиною? Ця тема розвивалася в сюжетах наступних фільмів. Еліс бореться з корпорацією Umbrella і з самою собою, з тим, на кого її перетворили вчені. Чи є у неї надзвичайні здібності? Чи може вона їх контролювати? У неї ніколи не було шансу проявити свої людські якості, і останній фільм надав нам таку можливість. Вона перестає перейматися запитаннями і сумнівами. Її філософія: «Я та - хто я є! Якщо вам не подобається - котіться під три чорти!» Мені подобається така постановка питання. Я вважаю, що і багатьом з нас не завадило б бути щасливими попри все. Впевненість в собі і сила духу надихають. Так що можна сказати, що шостий фільм допоміг Еліс знайти себе».


ПРОЩАННЯ З РОДИНОЮ
Елі Лартер каже: «Ми - справжня сім'я. На зйомках фільму ми зближуємося, а після закінчення виробничого періоду повертаємося до свого життя. І коли ми повертаємося на знімальний майданчик, здається, що нічого не змінилося. Тільки зараз у мене вже двоє дітей, та й Міла виховує своїх дітей. Ми дорослішаємо на зйомках. Я вдячна долі за те, що вона познайомила мене з Мілою, за можливість ось так, запросто поговорити з нею. Я дуже ціную ці моменти! Ми – заклопотані мами, можемо, як і раніше, натовкти пики жадібним негідникам. Я пишаюся цим. Я пишаюся, що є частиною франшизи, якою заправляє героїня Міли. Йовович грає Еліс уже багато років, і в кожній стрічці вона доводила, що чоловікам доведеться зважати на з думку жінки. Ми можемо самі подбати про себе, і мені здається, що така позиція дуже актуальна».
Почувши думку колеги про сім'ю, в розмову вступає Рубі Роуз: «На нас лежав жахливий тягар відповідальності, оскільки цей фільм стане фіналом франшизи, останнім гвинтиком у величезній машині, зібраній Полом і Мілою. Для мене велика честь стати частиною цієї машини, і я намагалася з усіх сил бути гідною цієї честі. На знімальному майданчику всі були дуже привітні і доброзичливі навіть до новачків. Усі веселилися від душі і справді нагадували одну велику родину. Годі уявити собі більш сприятливу атмосферу для творчості».

Минуло вже 15 років відколи Йовович знялася в першому фільмі франшизи. Нічого дивного в тому, що знімальний майданчик ОСЕЛІ ЗЛА став для актриси другою домівкою. «Ця франшиза звела мене з чоловіком, батьком моїх дітей, так що для мене ОСЕЛЯ ЗЛА - сімейний бізнес, - сміється Йовович. – Прикро її закінчувати, ми будемо сумувати за цією історією та її персонажами. Нам бракуватиме хлопців і дівчат із нашої команди, з якими ми постійно зустрічалися на зйомках. Непросто буде попрощатися з Еліс і покинути Оселю Зла. Для мене це болісне розставання».

ФАНТАСТИЧНИЙ ЕКШН «ОСЕЛЯ ЗЛА: ФІНАЛЬНА БИТВА» У КІНОТЕАТРАХ З 16 ЛЮТОГО!

3161 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: