Рецензія на фільм «Співай!»
Шоу звіриних талантів

14 грудня 2016,  14:55 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

За останнє десятиліття телеглядачів усього світу захопили різноманітні талант-шоу, куди може прийти будь-яка людина з вулиці і продемонструвати всім, як вона вміє співати, танцювати і пекти пироги. І анімовані тварини вирішили не відставати, влаштувавши свій грандіозний конкурс пісенних талантів у новому музичному мультфільмі «Співай!».

Над діснеївськими і піксарівськими творіннями завжди працює ціла кавалькада режисерів і сценаристів, а більш молода студія Illumination Entertainment, що подарувала нам «Нікчемного я» і «Посіпак», вирішила обійтися при роботі над «Співай!» меншою кількістю людей в даній площині, але не меншою концентрацією таланту. Звірине шоу написав і зняв британський режисер Гарт Дженнінгс, який створив недооцінену екранізацію фантастичного твору Дугласа Адамса «Автостопом галактикою». Він запрошує нас у свій власний «Зоотрополіс», в якому оптимістичний, але невдачливий коала Бастер Мун влаштовує незабутній пісенний конкурс.

«– Знаєш, що хорошого є в тому, коли ти досяг дна? Тепер ти знаєш, куди тобі потрібно рухатися – тільки вгору!»

Життя мрійника Бастера, якому батько подарував бажаний театр, тридцять років збираючи на нього, миючи пузом машини, досягло свого дна, коли після низки невдалих постановок банк пригрозив забрати театр за несплату боргів. Настав час для відчайдушних рішень, і тут коала задумує організувати вражаюче шоу, щоб залучити публіку і врятувати свій будинок. На його ефективну рекламу, роздуту вітром по всьому місту, відгукуються найвичайніші звірі, для яких спів є способом втекти від проблем повсякденності і бути собою справжніми.

На поклик Бастера і його кругленьку нагороду відгукнулися свинка Розіта, яка виховує 25 дітей, вуличний музикант Майк з щурячою душею, але великим талантом, дикобраз-тінейджер Еш, яка завжди перебувала в тіні свого бойфренда-музиканта, сором'язлива слониха Міна, що жодного разу не виступала для публіки, і заводний танцюрист Гюнтер, який не боїться сміливих нарядів. Мультфільм майстерно встигає розповісти історію кожного з них, не відволікаючи при цьому від головної сюжетної лінії пісенного конкурсу. У цих тварин є маса всього людського, тому їм хочеться співпереживати і дійти разом з ними до здійснення їх заповітної мрії – заспівати на великій сцені перед захопленою публікою.

Озвучують головних героїв цього дійства голлівудські зірки першої величини Меттью МакконахіСкарлетт ЙоханссонСет МакФарлейнРіз Візерспун і Терон Еджертон, що нещодавно приєднався до них. І навіть після дубляжу, оскільки це не мюзикл, а музичний мультфільм, тут можна почути, як ці актори співають популярні хіти різних часів. Особливо підкорив голос Еджертона, чий горила Джонні так зворушливо співає і грає на піаніно. Його фрагмент «All of Me» вийшов дуже чуттєвим, а «I'm Still Standing» хочеться переслуховувати і переслуховувати. Легендарна пісня «My Way» у виконанні МакФарлейна – це щось, що перебирає найніжніші струни душі. А під «Shake It Off», яку заспівала Візерспун, так і хочеться пуститися в танок.

Сам же Дженниінгс озвучив в оригіналі ящірку-секретарку з постійно випадаючим вставним оком, байдужим до якої залишитися неможливо. Та й саме його помилка заварила всю цю веселу кашу.

Мультфільм «Співай!» підкорює своєю винятковою яскравістю і музичними композиціями, веселить безпосередністю і заряджає своїм оптимізмом. Нехай він не настільки шедевральний, як інша анімаційна історія про світ тварин цього року «Зоотрополіс», але відмінно підходить для створення святкового настрою перед Новим роком. Беріть всю свою сім'ю і вирушайте вболівати за улюблених тварин, і не важливо, чи любите ви талант-шоу, або ж ненавидите їх. Адже не зачаруватися цим мультфільмом просто неможливо.

Коала Бастер запрошує вас у свій театр на незабутнє шоу, де звірі від усієї душі заспівають і станцюють вам, щоб почути ваші щирі оплески і запалити ваші серця.

2347