Номінанти на «Золотий глобус-2017»

13 грудня 2016,  03:55 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Нагородний сезон став спекотнішим з оголошенням номінантів на «Золотий глобус-2017», лідером серед яких стала музична мелодрама «Ла-Ла Ленд».

Після успіху на Critics’ Choice Awards, де «Ла-Ла Ленд» визнали фільмом минаючого року, кінокартина продовжує набирати обертів у цьому нагородному сезоні, і 7 номінацій на «Золотий глобус» — ще одне тому підтвердження. Її режисер і сценарист Дем'єн Шазелл номінований тут двічі, і по номінації дісталося співаючим і танцюючим зіркам фільму Еммі Стоун і Райану Гослінгу.

Далі за кількістю номінацій слідує драма про дорослішання і становлення темношкірого хлопця з Майамі «Місячне світло», відзначена у 6 категоріях, в яких двічі згадується ім'я режисера і сценариста Баррі Дженкінса.

Серйозними претендентами на «Золотий глобус» також є драма Кеннета Лонергана «Манчестер біля моря», комедійний байопік «Флоренс Фостер Дженкінс» Меріл Стріп драма «Лев» з Девом Пателем. Лонерган був номінований у двох категоріях за аналогією з попередніми режисерами-сценаристами, так що в цьому сезоні віддають перевагу авторському кіно.

Приємним сюрпризом цього року стали дві номінації для «Дедпула», представленого в комедійних категоріях. Антигеройский екшен з Райаном Рейнольдсом, відрізнявся не тільки своєю кривавістю, а й дуже дорослим почуттям гумору, що вирішив змінити наші погляди на жанр фільмів про супергероїв, але і струсити цей нагородний сезон, адже це вперше в історії кіно, коли такий фільм і виконавець його головній ролі претендує на таку серйозну нагороду, як «Золотий глобус». Невже далі буде «Оскар»?

Дивно, що жодної номінації не отримали «Мовчання» Мартіна Скорсезе, «Саллі» Клінта Іствуда, «Закон ночі» Бена Аффлека і «Прихована краса» з її зоряним кастом на чолі з Віллом Смітом, а «Золото» з Меттью Макконахі було номіновано тільки за свою пісню. Подивимося, що на це скаже Кіноакадемія, коли прийде її черга.

У телевізійних категоріях складно ігнорувати «Гру престолів», яку вже 4-й раз номінують на Кращий драматичний серіал. Може, 6 сезон все-таки зміг остаточно підкорити Голлівудську асоціацію іноземної преси. Основним суперником «Гри» у даному випадку є гучна новинка «Світ Дикого Заходу», яка отримала 3 номінації.

Найбільшої кількості номінацій серед серіалів цього разу удостоївся міні-серіал «Американська історія злочинів», який може понести додому цілих 5 статуеток, але в спину їй дихає британський «Нічний адміністратор». На церемонії «Еммі» «Американська історія злочинів» змогла його обскакати, цікаво, як ляжуть їх карти на «Золотому глобусі».

74-а церемонія нагородження «Золотий глобус» відбудеться 8 січня 2017 року.

Номінанти на «Золотий глобус-2017» від кінематографа:
Кращий фільм (драма):

Кращий фільм (комедія, мюзикл):

Кращий режисер:

Краща актриса (драма):

Кращий актор (драма):

Краща актриса (комедія):

Кращий актор (комедія):

Краща актриса другого плану:

Кращий актор другого плану:

Кращий сценарій:

Кращий анімаційний фільм:

Кращий іноземний фільм:

Кращий оригінальний саундтрек:

Краща оригінальна пісня:

Номінанти на «Золотий глобус-2017» від телебачення:

Кращий драматичний серіал:

Кращий комедійний серіал:

Краща актриса драматичного серіалу:

Кращий актор драматичного серіалу:

Краща актриса комедійного серіалу:

Кращий актор комедійного серіалу:

Кращий міні-серіал або телефільм:

Краща актриса міні-серіалу або телефільму:

Кращий актор міні-серіалу або телефільму:

Краща актриса другого плану в серіалі, міні-серіалі або телефільмі:

Кращий актор другого плану в серіалі, міні-серіалі або телефільмі:

2460 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: