Рецензії на (2016)

Рецензія на фільм «Секрети домашніх тварин»
Домашні улюбленці у великому місті
8 серпня 2016,  22:44 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

«Секрети домашніх тварин» є найбільш очікуваним мультфільмом серпня, причому не тільки серед дітей, а й серед дорослих, адже, як виявилося, любов до братів наших менших з віком не слабшає, а їх таємне життя як і раніше залишається загадкою, яку хочеться розгадати. Так чим же займаються наші милі песики і ледачі котики, коли ми закриваємо за собою двері?

Режисер Illumination Entertainment Кріс Рено, номінований на «Оскар» за короткометражку про Скрета «Не час для горіхів» і «Нікчемного я 2», вирішив присвятити нашим улюбленим домашнім тваринам цілий мультфільм, показавши, що вони не тільки з ранку до вечора можуть сидіти на порозі й віддано чекати на повернення своїх господарів з роботи, але і часом влаштовують вечірки, набіги на холодильник, користуються перевагами сучасних технологій і навіть можуть відправитися у велику і небезпечну пригоду шумним Нью-Йорком...

Підняти завісу над життям домашніх тварин випадає славному джек-рассел-тер'єру Максу, який шалено любить свою господиню Кеті. Вони – це все, що є один у одного, принаймні, так вважає Макс, тому, коли господиня приводить додому величезне волохате чудовисько на ім'я Дюк, який починає встановлювати свої правила, у головного героя мало не трапляється серцевий напад. І це він ще не здогадується, чим обернеться їх ворожнеча з Дюком, в які нетрі вона їх закине і з якими підозрілими і неврівноваженими колишніми домашніми тваринами вона познайомить їх.

Коли цей недолюблюючий один одного дует опиняється сам у великому місті, а потім ще й потрапляє в руки служби по вилову бездомних тварин, їм дуже швидко доводиться залишити свої розбіжності позаду, якщо вони хочуть повернутися в свою затишну квартиру. Адже на людних вулицях їм загрожують не тільки люди, а й звірі пухнастого кролика Снєжка, з яким так погано зверталися його попередні власники, що малюк зовсім збожеволів, зібрав банду і бажає стерти людей з лиця землі... Але в принципі він дуже навіть милий, особливо, коли зовсім виходить з себе.

Для того, щоб розповісти цю непросту історію дружби Макса і Дюка, що почалася з ворожнечі, аніматори придумали цілу кавалькаду домашніх і колишніх домашніх тварин, серед яких: в міру дебела кішка, загублена морська свинка, пудель, який слухає важкий рок, кровожерливий яструб, татуйований кнур, неадекватний бульдог і навіть крокодил, який живе в каналізації. Дивлячись на все це пернату, лускату і вовняну різноманітність, замислюєшся про те, що тільки люди не приносять в свій дім, щоб було не так нудно і самотньо жити. І ображена homo sapiens банда Снєжка як раз нагадує, яка це велика відповідальність завести домашнього вихованця, адже вони – не іграшки, а живі істоти, кожному з яких потрібна любов і турбота.

Творці «Секретів домашніх тварин» постаралися доверху наповнити мультфільм різними культурними відсиланнями, зокрема, мені дуже припали до душі триб'юти до двох фільмам з молодим Джоном Траволтою – «Бріолін» і «Лихоманка суботнього вечора». Їхні пісні відмінно сюди вписалися. О, і той епізод з гонитвою, що завершився висячим на мосту автобусом в стилі «Термінатора: Генезис», чудово спародіював сучасні екшени. І нехай Рено зі своєю командою мультиплікаторів тут і не дотягли до блискучесті «Нікчемного я», а в основному балансували на рівні «Посіпак», «Секрети домашніх тварин» є дуже сердечним мультфільмом, який радісно круте вам хвостом, як вірний домашній улюбленець.

Нехай після затишної міської квартири галасливі вулиці великого міста і є для невеликого пса справжнім випробуванням, але коли поруч з ним справжній друг, а по їх сліду йдуть віддані сусіди, то навіть найбезбашеніший і неадекватніший кролик зі своєю бандою здасться не таким вже й страшним супротивником.