Рецензії на (2009)

8 липня 2009,  13:34 | Рецензії | Автор: Александра Инженеренко

Після певних сумнівів, цілком природних після перегляду третьої частини Шрека, було вирішено все-таки відправитися в кінотеатр. И - троєкратне уррра ухваленому рішенню.

Сюжет.

Сюжет цікавий, добре обіграний... і трохи знайомий. Бідолаха Сід («чарівний» лінивець), який зовсім втомився від непопулярності й нелюбимості, знаходить три великих яйця й вирішує стати їм мамою. Неважко догадатися з назви, яйця належать динозаврисі, причому аж ніяк не маленькій. Розлючена матуся-тиранозавр знаходить своїх діточок, що вже вилупилися, і забирає їх разом з винуватцем її хвилювань - Сідом. Звичайно ж, друзі лінивця відправляються на пошуки непутящого товариша й знаходять цілий світ, населений динозаврами, який ховається від льодовикового періоду під покривом крижаних шарів вічної мерзлоти.

Мабуть, творці мультфільму вирішили за допомогою нових і вже відомих харизматичних персонажів і зміни обстановки випустити найсмішнішу пародію на супер-фильми нашого часу. Різні епізоди викликають досить очевидні асоціації з фільмами «Рембо», «Термінатор», «Зоряні війни», «Загублений світ», «Містер і міссіс Сміт», і це тільки ті, які мені вдалося помітити. Ідея вдалася, скажу вам чесно, - сміявся весь зал і майже всі 97 хвилин.

Персонажі.

В «Льодовиковому періоді» персонажі сильні (ще б, у такій кліматичній зоні виживати - не хухри-мухри!) не тільки своєю мультяшною чарівністю, але й дуже людськими характерами. За що окреме спасибі творцям мультфільму, так це за відсутність пафосу в питаннях дружби, кохання та порозуміння, піднятих у мульті.

Природно, без нових персонажів не обійшлося, але всі вони, безумовно, вдалі. Адже коли вони з'являються, стає незрозуміло - як дотепер обходилися без них? Загалом, традиційно для цього мульта, персонажі пророблені відмінно.

Музика.

Музика написана добре, однак окремого часу й місця їй не відведено. Власно, свої супроводжувально-атмосферні функції саундтрек виконує. І все.

Підсумки.

Дуже гарний, сімейний мульт, з яскравим юморним наповненням.

Дивитися всім.

5 липня 2009,  09:43 | Рецензії | Автор: Redder

«Льодовиковий період 3: Ера динозаврів» - це дуже милий, добрий, сімейний фільм. В ньому немає тонн кровищи, вивернутих кишок, мозків по стінах і нескінченних вибухів та стрілянини - усього того, що ми так любимо в гарних фільмах. І навіть битви величезних людиноподібних роботів у пустелі або в лісі немає. І навіть цицьки ніхто не показує жодного разу. І проте фільм дуже і дуже непоганий.

Події «Льодовикового періоду», наскільки вдалося зрозуміти, не сильно прив'язані до якогось конкретного часу, але зважаючи на все, пілся подій «ЛП2» пройшло місяців так вісім, тому що мамонтиха Еллі готується народити, і мамонт Менні сильно із цього приводу стремається. Тигр Дієго стремається, дивлячись на стремаючогося Менні, а лінивець Сід стремається стрематися так, як Дієго, тому теж думає з приводу того, як завести родину.

І доля посміхається йому! (так, принаймні, здається Сіду). У богом забутій норці під льодом він знаходить три сирих яйця, і недовго думаючи (він взагалі цього не вміє), витягає їх на світло боже (або яке воно там) і приймається висижувати.

А яйця, як це водиться в льодовиковому періоді, не прості, і шкарлупки золоті, ну й дрочистий смарагд теж, звичайно, є в наявності. Навіть цілих три ізумрудка-динозаврика, які вилазять одного чудового дня з яєць і починають вносити приємну розмаїтість у життя льодовикової популяції.

Плюс, звичайно, мамка-динозавриха без схвалення ставиться до ідеї викрадення у неї дітей й твердо має намір знайти підлого яйцекрадія. А Сід має намір не розставатися зі сіежознайденою родиною. А Менні, Еллі та Дієго ні на що не мають наміру, але хто ж їх про що питає. В результаті вся ця компанія зробить неабияку подорож у загублений світ та як треба там нашкодить. І навіть заведе пару-трійку друзів.

Фільма, ще раз скажу, дитяча, для самих маленьких. Тому там усе: а) яскраво, динамічно й барвисто; б) просто й без похоті; в) мирно й без насильства. Ну, справді - ніхто жодного разу не загинув і навіть не поранився (навіть, як з'ясовується наприкінці, головна лиходійка Руді), а безневинні жарти про немовля на зразок «о боже, у тебе народився хлопчик! - дубина, це в неї хвостик!» навіть самі відморожені пуритани непристойними не назвуть. Разом з тим, у фільм вставлена безліч актуальних для дорослих американців реалій - мені, наприклад, дуже сподобалося про багатодітну самотню матір. Це, треба думати, для того, щоб батьки, що привели своїх дітей на сеанс, особливо не нудьгували.

Особливо, як завжди, порадувала незмінна зірка й фішка мульта - істота невизначеної тваринної приналежності на ім’я Скрет. В цій частині Скрэт зустрів іншу таку ж невизначену тварину, але жіночої статі, і негайно впав у кохання. Кохання взагалі проходить червоною ниткою через усяке, у цьому випадку - через непрості взаємини практично всіх персонажів мульта, що помітно відрізняє його (мульт) від своїх попередників. Мабуть, була тверда установка створити продукт про сімейні цінності. Власно, вийшов саме він (звідси й геніальний здогад).

Голосові актори («сейю», якщо російською) залишилися все ті ж - Куін Латіфа, Джон Легуізамо, Рей Романо, Денніс Лірі. Додався тільки британець Саймон ПеггТипа круті лягаві», «Шон живих мерців»), він озвучив божевільного куниця Бака.

А взагалі єдиним, по ходу, недоліком мульта можна вважати достатність помилкових фіналів - я нарахував три (особливо недобре вийшло з Руді, її, повне враження, просто забули. До речі, Руді, як повідомляють допитливі гики, є «зухомимом» - це такий мега-динозавр. Цінні знання, погодьтеся). Це злегка розсіює увагу й у четвертий раз переживати катарсис і полегшення від хеппі-енда вже не дуже хочеться. А якщо не вважати на це - відмінний, добрий мульт. Цілком підходить як для сімейного походу в кіно, так і для тих, хто про родину поки тільки замислюється (хи, хи). Рекомендую, загалом.