Цікаві факти про фільм (2021)

  1. Гленн Клоуз, виконавиця ролі Круелли Де Віль у фільмі «101 далматинець» (1996), виступила в амплуа виконавчого продюсера цього фільму.
  2. У свій час на роль головної героїні була затверджена Меріл Стріп.
  3. На роль Баронеси розглядали кандидатури актрис Ніколь Кідман, Шарліз Терон, Емми Томпсон, Джуліанни Мур та Демі Мур, і в результаті вона дісталася Еммі Томпсон.
  4. Спочатку планувався реліз 23 грудня 2020 року разом з Сімейкою Крудсів: Нова ера (2020), ще одним фільмом з Еммою Стоун.
  5. Роль Баронеси могла дістатися: Ніколь Кідман, Шарліз Терон, Джуліанні Мур і Демі Мур, але в підсумку дісталася Еммі Томпсон.
  6. Це другий живий фільм Disney, присвячений лиходійцы, перший з яких – «Чаклунка» (Малефісента) (2014 року).
  7. Це п'ятий диснеївський фільм Емми Томпсон, після Планети скарбів (2002), «Хоробра серцем» (2012), «Порятунок містера Бенкса» (2013) і «Красуня і чудовисько» (2017).
  8. Про роботу над пріквелом стало відомо в 2011 році. Тоді був обраний продюсер Ендрю Ганн і почалася робота над сценарієм.
  9. Режисером фільму «Круелла» став Крейг Гіллеспі, який раніше працював над картинами «Ларс і справжня дівчина», «Ніч страху», «Тоня проти всіх» та іншими. Спочатку режисерське крісло призначалося Алексу Тімберсу, який повинен був керувати знімальним процесом. Але через конфлікти в розкладі були проведені кадрові перестановки. Також змінили авторів сценарію, які внесли свої корективи в текст і призначили ще одного продюсера, Марка Платта.
  10. Зйомки фільму «Круелла» проходили з серпня по листопад 2019 року.