ITALIAN BEST SHORTS 4: Історії нашого життя (2021)

Трейлер ITALIAN BEST SHORTS 4: Історії нашого життя
50%
0
50%
0

Прем'єра в Україні 17 червня 2021

«ITALIAN BEST SHORTS 4: Історії нашого життя» – збірка кращих італійських короткометражних фільмів, які взяли участь у безлічі італійських і європейських оглядах, включаючи 77-й Венеціанський кінофестиваль та «Золотий глобус». Це зворушливі, кумедні і важливі картини, що розповідають про дивовижні людські долі: двійника Елвіса Преслі, маленького борця з мафією Джованні Фальконе, вуличних футболістів з усього світу, грузинського рознощика піци і багатьох інших. Серед учасників - фільм «Будь моєю мамою» (Being my mom), який був показаний на Венеціанському кінофестивалі 2020. Це режисерський дебют Жасмін Трінке, що отримала приз секції «Особливий погляд» на 70-му Каннському кінофестивалі.

Програма показу:

-1- «Елвіс» (Elvis), 2018, 7 хв.

Режисер: Андреа Делла Моніка

Вдень він простий працівник складу, вночі - двійник Елвіса Преслі. Один з його виступів в клубі робить такий фурор, що Сандро знаходить агент і пропонує йому тур по Китаю. Сандро належить зробити вибір: відправитися за мрією всього свого життя або залишитися зі своєю італійською матусею...

Фільм взяв участь в 35 фестивалях короткометражних фільмів.

-2- «Мушкетери» (U muschittieri), 2018, 19 хв.

Режисер: Віто Палумбо

Палермо, 1946 рік. Семирічний хлопчик Джованні Фальконе пристрасно захоплений «Трьома мушкетерами» Олександра Дюма. Озброївшись дерев'яним м'ячем і капелюхом, Джованні хоче захистити свого батька, якому загрожує небезпека...

*Джованні Фальконе – найвідоміший в Італії борець з Коза Нострою. Фільм заснований на реальних подіях його дитинства.

Картина взяла участь в 45 кінофестивалях, на 16-ти – отримала премії як краща короткометражка.

-3- «Чемпіонат світу на площі» (ll mondiale in piazza), 2018, 15 хв.

Режисер: Віто Пальмьері

2017 рік. Збірна Італії з футболу не проходить відбір на Чемпіонат світу 2018. На півдні Італії група молодих фанатів не сумує і вирішує провести свій мундіалі. Він пройде на вулицях між командами Італії та інших країн, зібраних з іммігрантів. Але деякі з них народилися тут і відчувають себе стовідсотковими італійцями. Як бути? Варіант один: це буде великий матч між Італією... і Італією.

Фільм був номінований на італійський «Золотий глобус» як краща короткометражка, став переможцем 40 кінофестивалів і взяв участь більш ніж в 100 італійських і міжнародних оглядах.  На 75-му Венеціанському кінофестивалі він отримав дві премії – Premio Migliore MigrArti і Premio Patrimonio Culturale MigrArti.

-4- «Бути моєю мамою» (Being my mom), 2020 року, 12 хв.

Режисер: Жасмин Трінка

Мати (Альба Рорвахер) і дочка (Мааяне Конті) йдуть по позачасовому, сонячному і пустельному Риму з великою таємничою валізою, яка, здається, живе своїм власним життям. Вони не говорять майже ні слова – і при цьому перед глядачами відкривається вся глибина любові, яка тільки може бути між батьком і дитиною.

Жасмин Трінка, лауреат Каннського кінофестивалю, присвятила фільм своїй матері. Картина брала участь в 77-му Венеціанському кінофестивалі (програма «Горизонти»). У головній ролі – Альба Рорвахер («Ідеальні незнайомці», «Місце зустрічі», «Щасливий Лазар», «Чудеса»), володарка Кубка Вольпі Венеціанського кінофестивалю і одна з ключових актрис сучасного італійського кіно.

-5- «Рознощик піци» (Pizza Boy), 2019, 15 хв.

Режисер: Джанлука Зонта

Нічні пригоди Саби, рознощика піци і грузина за походженням, – в той час як його дружина ось-ось має народити первістка.

Фільм став переможцем 35 кінофестивалів: отримав Премію імені Федеріко Фелліні на кінофестивалі Corto Fiction, премію в категорії кращий фільм на International Tour Film Festival, безліч призів глядацьких симпатій. Всього він взяв участь в 60 міжнародних оглядах.

-6- «Гра» (Il gioco), 2020 року, 12 хв.

Режисер: Алессандро Абер
За кухонним столом сидять чоловік і дівчинка. Ми не знаємо, хто вони і чому опинилися тут. Вони мило базікають ні про що, але поступово розмова набуває похмурі тони – коли мова заходить про дивну і шокуючу «гру в щастя».

Режисер Алессандро Абер – також актор, відомий за фільмами «Дорога з Адель», «Незнайомка», «Комісар Монтальбано», «Ніро Вульф» і ін.

-7- «Нетерпимість» (Intolerance), 2020 року, 14 хв.

Режисер: Джуліано Джакомеллі, Лоренцо Джовенга

Безхатько рятує дівчину з лап насильника. Розчулена цим, дівчина хоче віддячити своєму рятівнику, але безхатько нічого не просить. До тих пір, поки за спиною дівчини не з'являється пара прекрасних крил...

Жанри: драма, комедія, короткометражка, мелодрама
Тривалість: 1 г. 30 хв.
Країна: Італія

Відео матеріали «ITALIAN BEST SHORTS 4: Історії нашого життя»
Зображення фестиваля

Обговорення на форумі

На даний момент на форумі немає обговорень «ITALIAN BEST SHORTS 4: Історії нашого життя». але ви можете створити свою тему на форумі

Написати відгук про фестиваль «ITALIAN BEST SHORTS 4: Історії нашого життя»

Написати коментар...
Написати коментар...

ITALIAN BEST SHORTS 4: Історії нашого життя 2021
Українська прем'єра 17.06.2021
Жанри: драма, комедія, короткометражка, мелодрама
Італія