Новини, в яких згадується Джеймс Берроуз

8 лютого 2015,  16:42 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

У суботу, 7 лютого, відбулася 67-а церемонія нагородження Гільдії режисерів Америки (Directors Guild of America), де були відзначені кращі досягнення минулого року режисерів кіно і телебачення різних жанрів. 

Головна нагорода за Найкраще досягнення серед режисерів кіно пішла до Алехандро Гонсалеса Іньярріту за «Бердмэна». Тут він обійшов Уеса АндерсонаКлінта ІствудаРічарда Лінклейтера і Мортена Тільдума. Іньярріту також номінований на премію BAFTA-2015, переможці якої стануть відомі сьогодні ввечері, і на «Оскар». 

Вручав цю нагороду Альфонсо Куарон, який отримав її в минулому році за свою «Гравітацію»,  яку згодом виграв і «Оскар». Так що шанси Іньярріту стати переможцем 22 лютого значно зросли.

Скромна промова Алехандро Гонсалеса Іньярріту минулого вечора:

Думаю, ніхто з нас, перебуваючи на знімальному майданчику, розробляючи сценарій або просто намагаючись зробити фільм, не каже: «Гаразд, давайте зробимо погане кіно.» Можливо зараз зробити фільм не так складно, як було раніше, для цього є стільки інструментів. Але щоб зробити хороший фільм – треба пройти війну, і ми всі звикли переживати це. Створення прекрасного фільму, якщо ви таким вважаєте [«Бердмэна»], це не моя заслуга. Це диво. Хороший фільм – це щось за межею того, що ти можеш зробити. І причина того, що я кажу це так смиренно, в тому, що я ніколи не очікував стояти тут перед вами сьогодні. Ніколи у своєму житті.

Серед переможців інших основних категорій в цьому році виявилося чотири жінки. У категорії Найкраще досягнення серед режисерів драматичних серіалів нагороду взяла Леслі Лінка Глаттер за серіал «Батьківщина», у категорії Найкраще досягнення серед режисерів комедійних серіалів – Джилл Солоуей за «Очевидне». Ліза Холоденко отримала нагороду за роботу над міні-серіалом «Що знає Олівія?». А Лора Пойтрас перемогла завдяки своїй документальній кінокартині «Громадянин чотири».

Нагороди за внесок у телебачення в цьому році отримали режисери Джеймс Берроуз, тричі лауреат премії DGA за роботу над комедійними серіалами «Чірс», «Фрейзер» і «Уїлл і Грейс», і Роберт Батлер, двічі лауреат премії DGA за роботу над драматичними серіалами «Уолтон» і «Блюз Хілл-стріт».

Нагорода імені Френка Капрі дісталася Філіпу Голдфарбу, а Нагорода імені Франкліна Дж. Шаффнера, яка присуджується за досягнення в галузі режисури театру, – Джулі Гельфанд.

Ведучою церемонії була актриса Джейн Лінч.