Біографія Сергія Шнурова

Народився 13 квітня 1973; Ленінград, СРСР (Санкт-Петербург, Росія)
Зріст: 177 см

Біографія Сергія Шнурова

Російський рок-музикант, актор, телеведучий, художник і композитор, лідер груп «Ленінград» і «Рубль».

Народився 13 квітня 1973 року в Ленінграді. Отримав освіту в загальноосвітній школі, потім навчався в Ленінградському інженерно-будівельному інституті, реставраційної «путязі» - релігійно-філософському інституті при духовній академії за спеціальністю теолог. Служив реставратором творів з дерева 4-го розряду.

Працював вантажником, сторожем у дитячому садку, склярем, ковалем, столяром, дизайнером в рекламному агентстві, асистентом на зйомках відеокліпів, промоушн-директором на радіостанції «Модерн». У 1991 Шнуров змінив рід діяльності і став музикантом, хоча ще у восьмому класі став захоплюватися рок-музикою. Почав з проекту «Алкорепіца», це був перший російський хардкор-реп-проект. Потім був колектив електронної музики під назвою «Вухо Ван Гога». 9 січня 1997 з'явилася група «Ленінград». А 26 вересня 2008 року - «Рубль». Крім цього Сергій Шнуров випускав сольні альбоми. Виконує пісні в жанрах гаражний рок, ска, панк-рок.

Шнуров також був ведучим телевізійних передач «Шнур навколо світу» (НТВ, 2006), «Ленінградський фронт» (П'ятий канал, 2008, «Окопна життя» (НТВ, 2008), «Історія російського шоу-бізнесу» (СТС, 2010).

Шнуров багаторазово знімався в кіно, а так же виступав композитором фільмів. Так, популярність в кіно принесла йому музика до кінофільму «Бумер».

У 2003 році записав альбом Huinya з відомим музичним тріо з Лондона TheTigerLillies.

У 2007 році зіграв головну роль в опері «БенвенутоЧелліні» в Маріїнському театрі в постановці Василя Бархатова