Новини серіалів, в яких згадується Роберт Неппер

9 березня 2013,  23:00 | Новини серіалів | Автор: redder

Подивився третю серію "Культу", відповідаю - знову рідкісна маячня. А оскільки раніше було вирішено, що більше трьох серій я дивитися не буду, якщо "Культ" не поліпшить різко їх якість, то відповідь ясна. Серіал дивитися припиняю. Чому, як і чим розчарувала третя серія - про це нижче.
Називається вона "Being Billiy", тобто "Зображаючи Біллі". Мова про Біллі Грімма, головного антигероя вигаданого серіалу "Культ" у серіалі "Культ". З'ясовується, що тупі американські підлітки взяли за моду інсценувати ті злочини, які Біллі виробляв у серіалі. Інсценувати, зрозуміло, жартома. А трохи пізніше виявляється, що інсценувальник починають вбивати по-справжньому. І бравий Метт Девіс впадає з'ясовувати - хто і навіщо.
В цілому, враження від серії (та й усього серіалу) можна виразити коротко: "Нас лякають, а нам не страшно". Незважаючи на видимість інтриги і страшний-престрашний, чорних-пречорних, проби ставити нікуди, ляльководів за сценою, злякатися за минулі три серії хоч за когось не вдалося жодного разу. Ну, типу, так - серіал і божевільні фанати. Типу вони скрізь і творять всяке. І чого? Та всім пофіг.
Відсутність інтриги органічно доповнюється дерев'яними персонажами. Метт Девіс, звичайно, хлопець видний, але видно він не дуже і не завжди. Ось в ролі актора другого плану в "Вампірчегах" він виглядав непогано, але на головного героя не витягує категорично. Не його це роль, і як тут грати, він не знає. Тому й ходить з напруженим обличчям всі серії. Те ж відноситься до його напарниці Скай - грати нічого, характер не прописаний, тому будемо робити вигляд, що турбуємося і нічого не розуміємо в тому, що відбувається, може пронесе.
Оленка Таль, якої, на хвилинку, двадцять дев'ять років, тут виглядає так, ніби їй міцно за тридцять - очі згаслі, шкіра неважлива. Каже мляво і через силу. Теж ставимо мінус. Єдиний, хто чесно відпрацьовує копієчку - Роберт Неппер, але і йому грати, за великим рахунком, нічого, крім традиційного невмотивованого злодійства. А на ньому, навіть самому невмотивоване, далеко не заїдеш.
Відносини між персонажами не розвиваються взагалі ніяк. Чому Скай допомагає Джеффу, як будуються відносини між актором, що грає Біллі і актрисою, що грає Келлі - зрозуміти з серіалу неможливо. Ніяких переживань, ніяких змін спонукальних причин не видно й близько. Власне, за якістю сюжетної лінії і акторських реплік "Культ" наближається до вітчизняних виробами типу "Єфросинії" і "Дальнобойщиков 3".
З цих причин подумав я, та й вирішив серіал цей більше не дивитися. Тим більше, секретні джерела повідомляють, що серіал в самому незабаром все одно закриють. І заслужено, загалом.