Новини нагород та премій, в яких згадується Мартін Скорсезе

6 січня 2024,  16:55 | Нагороди та премії | Автор: Олена Стрельбицька

Цього року премія «Золотий глобус» розширила кількість своїх фільмів-номінантів до 6 у кожній категорії, тож конкуренцію «Барбі» та «Оппенгеймеру» складуть менш фінансово успішні, проте відзначені багатьма міжнародними нагородами стрічки, які точно заслуговують вашої уваги.

Читати далі...
11 лютого 2020,  00:59 | Нагороди та премії

Несподіваним, але точно одним з найбільш пам'ятних епізодів 92-ї церемонії нагородження премії «Оскар» став виступ короля репу Емінема, який здивував і зірок Голлівуду, і глядачів, виконавши свою легендарну пісню «Lose Yourself».

У 2003 році пісня «Lose Yourself», яка увійшла до саундтреку фільму «8 миля», отримала премію «Оскар», але тоді Емінема не було в залі, щоб її заспівати. А 17 років по тому він нарешті добрався до «Оскара» і буквально порвав зал з цією піснею. ЗМІ жартують, що Мартін Скорсезе проспав цей виступ, зате зірка блокбастера «Диво-жінка» Галь Гадот, Зазі Бітц з оскароносного фільму «Джокер» та Келлі Марі Трен із «Зоряних воєн» активно підтанцьовували та підспівували Емінему.

Цього разу «Оскар» за Найкращу пісню взяли Елтон Джон і Берні Топін, які написали «(I'm Gonna) Love Me Again» до фільму «Рокетмен».

10 лютого 2020,  04:25 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Щойно в Лос-Анджелесі завершилася 92-а церемонія нагородження премії «Оскар». Хто ж забрав з собою додому головну статуетку?

Читати далі...
30 грудня 2019,  23:00 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Американський інститут кіномистецтва підбив підсумки 2019 року, назвавши десятку кращих фільмів і серіалів, які є обов'язковими до перегляду.

Читати далі...
21 лютого 2015,  15:43 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

При получении заветной статуэтки лауреатам «Оскара» приходится найти в себе силы не упасть в обморок и сказать хотя бы несколько слов благодарности тем, кто помог им достичь всего этого. Оказывается, что 1 место по количеству полученных «спасибо» от оскаровских лауреатов занимает великий Стивен Спилберг, а Бог оказался всего лишь на 6 месте.

За всю многолетнюю историю «Оскара» собралось целых 1 396 речей победителей, практически каждый из которых кого-то благодарил. И сайт Vocativ не поленился проделать огромную работу, чтобы подсчитать, кого же благодарят чаще всего. Целых 42 раза спасибо сказали Спилбергу, который и сам трижды получал «Оскар». За ним последовали другие титаны современного кинематографа Харви ВайнштейнДжеймс КэмеронДжордж Лукас и Питер Джексон.

Оказались в списке и двое женщин-продюсеров Фрэнсис Уолш и Шила Невинс.

Список известных личностей по количеству их упоминаний в благодарственных речах на «Оскаре», выглядит вот так:

  1. Стивен Спилберг (42)
  2. Харви Вайнштейн (34)
  3. Джеймс Кэмерон (28)
  4. Джордж Лукас (23)
  5. Питер Джексон (22)
  6. Бог (19)
  7. Фрэнсис Уолш (18)
  8. Шила Невинс (17)
  9. Френсис Форд КопполаБарри М. Осборн (16)
  10. Мартин СкорсезеСол Заенц (15)

Саму Академию благодарят в 43% речей, а родителей – в 28%.

Кого будут благодарить победители «Оскара-2015» мы узнаем уже завтра, 22 февраля.