Новини нагород та премій, в яких згадується Пітер Джексон

21 лютого 2015,  15:43 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

При получении заветной статуэтки лауреатам «Оскара» приходится найти в себе силы не упасть в обморок и сказать хотя бы несколько слов благодарности тем, кто помог им достичь всего этого. Оказывается, что 1 место по количеству полученных «спасибо» от оскаровских лауреатов занимает великий Стивен Спилберг, а Бог оказался всего лишь на 6 месте.

За всю многолетнюю историю «Оскара» собралось целых 1 396 речей победителей, практически каждый из которых кого-то благодарил. И сайт Vocativ не поленился проделать огромную работу, чтобы подсчитать, кого же благодарят чаще всего. Целых 42 раза спасибо сказали Спилбергу, который и сам трижды получал «Оскар». За ним последовали другие титаны современного кинематографа Харви ВайнштейнДжеймс КэмеронДжордж Лукас и Питер Джексон.

Оказались в списке и двое женщин-продюсеров Фрэнсис Уолш и Шила Невинс.

Список известных личностей по количеству их упоминаний в благодарственных речах на «Оскаре», выглядит вот так:

  1. Стивен Спилберг (42)
  2. Харви Вайнштейн (34)
  3. Джеймс Кэмерон (28)
  4. Джордж Лукас (23)
  5. Питер Джексон (22)
  6. Бог (19)
  7. Фрэнсис Уолш (18)
  8. Шила Невинс (17)
  9. Френсис Форд КопполаБарри М. Осборн (16)
  10. Мартин СкорсезеСол Заенц (15)

Саму Академию благодарят в 43% речей, а родителей – в 28%.

Кого будут благодарить победители «Оскара-2015» мы узнаем уже завтра, 22 февраля.

6 грудня 2014,  13:59 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Американська академія кінематографічних мистецтв і наук оголосила десять потенційних претендентів на оскарівську номінацію в категорії Кращі візуальні ефекти.

Десять фільмів, які особливо вразили цього року академіків спецефектами, з яких тільки п'ятеро будуть номіновані на «Оскар»:

Хороші шанси отримати номінацію є у кінокартини «Хоббіт: Битва п'яти армій», оскільки обидві попередні частини трилогії Пітера Джексона також були номіновані в цій категорії. Але жодна з них так і не отримала жодного «Оскара». За такою аналогією можуть отримати номінацію також фільми «Світанок планети мавп» і «Трансформери: Епоха винищення», а ось «Ніч у музеї: Секрет гробниці» швидше за все не стане номінантом, як і обидва попередні фільми цієї трилогії.

Торік «Оскар» у цій категорії взяла «Гравітація», так що спецефекти «Інтерстеллар» навряд чи залишать академіків байдужими.

Набагато менше шансів у марвеловскіх екшенів «Перший месник: Друга війна» і «Люди Ікс: Дні минулого майбутнього», ці франшизи не користуються у академіків особливою любов'ю. Можливо удачу студії Marvel принесе фільм-новачок «Вартові галактики», будучи улюбленцем публіки та критиків.

Залишаються «Годзілла» і «Чаклунка», і тут з першого погляду більше шансів отримати номінацію у першого фільму.

Долю кінокартин в цій категорії вирішуватимуть члени відділу виконавчого комітету візуальних ефектів, яким 10 січня буде представлено 10-хвилинні уривки з кожного з перерахованих вище фільмів. Після вони голосуватимуть за п'ять фільмів, які, на їхню думку, заслуговують бути претендентами на «Оскар».

Повний список офіційних номінантів на «Оскар-2015» буде оголошено 15 січня 2015 року. 87-а церемонія нагородження відбудеться 22 лютого.