Рецензії, в яких згадується Любомир Левицький

Рецензія на фільм «#SELFIEPARTY»
Типова американська комедія
31 березня 2016,  16:39 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Нову кінокартину Любомира Левицького «#SELFIEPARTY» представляють як українське кіно, але продукт, отриманий в результаті, назвати українським можна насилу. Перед нами типова американська комедія, і ось чому...

«Оригінальне українське кіно» «#SELFIEPARTY» з самого початку виглядає як рімейк молодіжної комедії «Проект X: Дорвалися», знятої у США в 2012 році. На наступний рік, до речі Голівуд випустив ще один схожий фільм «21 і більше», тому творіння Левицького може здатися свіжим і незаяложеним тільки тим, хто не бачив вищевказані кіновечірки.

Все починається з того, що четверо випускників, які зуміли закінчити університет, прокидаються з жахливим похміллям в поліцейській дільниці, якою заправляє бравий коп, стандартний герой зарубіжних серіалів. Він намагається з'ясувати, хто вбив на тій вечірці карлика, але те, що починають розповідати ці хлопці, більше схоже на марення божевільних, тому вони збирають всі відео з вечірки і доводять таким чином, що на ній дійсно відбувалися ненормальні речі...

Головні герої історії є стандартними представниками «золотої молоді», чиї характери і вчинки наділені всіма стереотипами та упередженнями, які тільки існують у суспільства дотичні цієї групи молодих людей. Нарцисизм, речизм, невміння цінувати те, що в тебе є, і повна впевненість, що золота кредитна картка може вирішити будь-яку проблему, – таких поверхневих людей ще потрібно пошукати. Тому не дивно, що все у них йде шкереберть.

Єдиний, хто дійсно тут припав до душі своїми безпардонними витівками, так це Бу у виконанні актора Сергія Зоренко. Якщо б у нього екранного часу було більше, а у решти – поменше, то виглядало б набагато краще.

До речі, дуже сумно, що у фільмі немає хоч однієї толком прописаної героїні. Є Ліза, в яку закоханий Роберт, але основну частину історії вона проводить у відключці під дією алкоголю. І є Марія, яку зіграла телеведуча Світлана Вальнова, така собі фатальна жінка, від якої у фільмі течуть слинки у більшості представників чоловічої статі. В іншому жіноча стать тут представлена суто трясущими своїми принадами, що виглядає досить сумно.

Але поки фільм не претендує на серйозність і показує танці, випивку і постійно присутні в кадрі жіночі дупи (від виду яких до середини фільму починає нудити), його ще можна дивитися. Але коли під кінець один з героїв починає псевдофілософствувати, щоб наділити історію хоч якимось сенсом, то вже починаєш сміятися не від дурних жартів, а від абсурдності. Хоча, втім, і протягом усього фільму сміх переважно викликають саме безглуздя, що трапляються в кадрі, і підносяться як щось дотепне.

Незважаючи на недоліки оповідання і його схожість з голлівудськими побратимами, технічна сторона втілення «#SELFIEPARTY» виглядає ідеально. Картинка, звук – при перегляді дійсно виникає враження, що це знімали не у нас, причому в хорошому сенсі. Так що знімати ми навчилися, що все-таки великий плюс.

Тільки у новій українській комедії «#SELFIEPARTY» немає української самобутності, у своєму наслідуванні американському кіно вона доходить до абсурду, але що ж поробиш. Комерційне кіно нам теж потрібно. Треба ж якось заробляти на цікаві історії.

Дуже американська комедія. Зроблена в Україні.