Рецензії, в яких згадується Клер Фой

14 листопада 2021,  01:34 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Ми всі мало не з дитинства чули імена Леонардо Да Вінчі, Мікеланджело Буонарроті, Вінсента Ван Гога, Сальвадора Далі, Пабло Пікассо, Фріди Кало, але те саме навряд чи можна сказати про англійського художника Луїса Вейна, хоча головний предмет його картин набагато більш близький кожному з нас. Вейн малював чудові, яскраві, незвичайні, кумедні картини, головними героями яких виступали антропоморфні коти. На зламі 19 і 20 століть його чудові картинки дарували людям різного віку щиру радість, хоча життя самого Вейна складно назвати повним радістю чи щастям. І ось нарешті історія цього неординарного художника оживає перед широкою аудиторією в біографічній стрічці Вілла Шарпа «Котячі світи Луїса Вейна», де роль Вейна виконує напевно найталановитіший британський актор нашого часу, Бенедикт Камбербетч.

Читати далі...
Рецензія на фільм «Дівчина у павутинні»
Не та дівчина з тату дракона
8 листопада 2018,  04:23 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

У 2011 році Девід Фінчер представив свою екранізацію шведського детективного роману-бестселера «Дівчина з тату дракона», головні ролі в якій виконали Руні Мара і Деніел Крейг, і вона миттєво стала культовим фільмом, справжньою класикою жанру детективний трилер і отримала 5 номінацій на «Оскар», в одній з яких навіть здобула перемогу. Стіг Ларссон написав ще дві книги про дівчину з тату дракона Лісбет Саландер, тому після успіху творіння Фінчера зйомки продовження її пригод були неминучими. І ось після 7 років переписування сценарію на екрани виходить «Дівчина у павутинні», заснована на романі вже іншого письменника, з іншими акторами і режисером, але все ще претендує на лаври тієї ж франшизи.

Читати далі...
Рецензия на фильм «Первый человек»
Космическая одиссея Райана Гослинга
18 жовтня 2018,  02:02 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Человечество с зари времен поднимало голову к небесам, гадая, что находится там вверху, стремясь своим разумом к далеким звездам и планетам. В начале 20 века братья Райт наконец создали функциональный самолет, и с тех пор люди продолжали подниматься все выше и выше в небо. Достигнув наконец рубежа атмосферы и оказавшись в открытом космосе, человечество решило осуществить невероятное – долететь до Луны. Этой потрясающей истории о том, как Нил Армстронг и астронавты NASA невозможное сделали возможным, и посвящен новый фильм лауреата премии «Оскар» Дэмьена Шазелла «Первый человек».

Читати далі...