Новини, в яких згадується Франсуа Озон

25 квітня 2023,  11:45 | Новини фільмів

27 квітня на великі екрани виходить детективна комедія «Мій Злочин». Напередодні прокату знаменитий французький режисер Франсуа Озон записав відеозвернення до українських глядачів і глядачок. До звернення також долучилися виконавиці головних ролей Надя Терешкевич і Ребекка Мардер.

Читати далі...
7 листопада 2022,  11:32 | Новини фільмів

Увага усім шанувальникам творчості французького режисера Франсуа Озона. Цього тижня, 10 листопада, у деяких українських містах стартують покази його знаменитої ЛГБТ-драми «Краплі дощу на розпечених скелях», основою якої стала провокативна п'єса Райнера Вернера Фассбіндера.

Читати далі...
29 жовтня 2020,  21:00 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

Напередодні Геловіна на екрани українських кінотеатрів виходить відразу декілька фільмів про надприродне на будь-який смак, а також знаменитий французький режисер Франсуа Озон кличе нас провести з ним незабутнє літо на березі моря.

Читати далі...
15 жовтня 2020,  15:10 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Уже почали сумувати за теплим сонячним днями та літніми пригодами? Тоді спеціально для вас цієї осені українські кінотеатри покажуть нову драматичну стрічку знаменитого французького режисера Франсуа Озона «Літо'85».

Читати далі...
21 квітня 2020,  17:20 | Статті

3 21 по 27 квітня за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні відбудеться перший Онлайн-Фестиваль європейського кіно 2020 (подивитися можна за посиланням: https://eurofest.org.ua/).

Читати далі...
25 березня 2019,  16:02 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Минулого тижня вийшло понад 20 трейлерів до очікуваних фільмів і серіалів, включаючи нові трейлери науково-фантастичного екшену «Темний фенікс», драми Квентіна Тарантіно «Одного разу в Голлівуді», діснеївського мультфільму «Історія іграшок 4», бойовика «Джон Уік 3» і 3 сезону хітового серіалу «Дуже дивні справи», а також ТБ-ролики супергеройського фільму «Месники: Завершення» та діснеївської казки «Дамбо».

Читати далі...
19 березня 2019,  11:54 | Оновлення

Вийшов український трейлер драми «З волі божої». Нова стрічка Франсуа Озона заснована на реальних подіях.

40-річний співробітник банку, цілком благополучний на перший погляд батько п'ятьох дітей, практикуючий католик, раптово дізнається, що священик, який розтлив його в юності, як і раніше займається дітьми та підлітками. І тоді Олександр (Мельвіль Пупо) вирішує діяти.

Прем'єра фільму «З волі божої» запланована на 18 квітня.

16 вересня 2016,  23:33 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

В конкурсную программу 60-го Лондонского кинофестиваля, который пройдет в октябре, вошли новые кинокартины с участием Кита Харингтона, Мишель Уильямс, Кристен Стюарт, Гая Пирса, Дакоты Фаннинг, Гаэля Гарсиа Берналя и Руни Мары.

Читати далі...
18 листопада 2014,  20:58 | Новини фільмів | Автор: SpaceMonkey

У четвер, 20 листопада, в прокат виходить новий фільм Франсуа Озона - «Нова подружка», в якому популярний актор Ромен Дюріс зіграв свою найбільш незвичайну роль.

«Нова подружка» - класичний фільм Озона, відомого своїми сумними комедіями про нестандартні сім'ї, гендерну ідентичність і свободу від суспільних умовностей. Режисер, який останнім часом дав кращі ролі дівам французького кіно - Катрін Деньов, Фанні Ардан, Шарлотті Ремплінг - на цей раз знімає в незвичному амплуа одного з головних героїв-коханців Франції, Ромена Дюріса. Його герой Давид - овдовілий батько, який намагається впоратися з фактом смерті дружини вельми незвичайним чином. Його секрет знає тільки Клер, краща подруга небіжчиці, яку блискуче виконує молода актриса Анаіс Демустьє. Разом Давид і Клер переживають болісні і смішні пригоди в глибину своїх справжніх бажань і почуттів.

«Нова подружка» - це екранізація оповідання Рут Ренделл «Друг, який бажає вам добра», опублікованого в 1985 році. За словами Франсуа Озона, він задумував цей фільм близько двадцяти років тому. Однак зараз тема набула новий контекст - з тих пір, як в минулому році у Франції прийняли закон про одностатеві шлюби, в здавалося б толерантній країні не припиняються демонстрації і марші протесту.

Прем'єра стрічки відбулася в рамках Міжнародного кінофестивалю в Торонто.

Франсуа Озон - французький сценарист і кінорежисер, лауреат призів Берлінського міжнародного фестивалю (2000, 2002), Міжнародного кінофестивалю в Бангкоку (2003), Міжнародного кінофестивалю в Сан-Себастьяні (2009, 2012) та інших нагород.

Дубльований трейлер «Нова подружка».

2 листопада 2014,  04:55 | Статті | Автор: SpaceMonkey

Клэр (Анаис Демустье) переживает смерть лучшей подруги – они были неразлучны с детства, делили радости и переживания отрочества, одновременно вышли замуж. Убитый горем вдовец (Ромен Дюри) предлагает Клэр остроумный способ выбраться из депрессии…

Озон ловко играет с жанрами и ожиданиями зрителя в изящной драме-комедии, где ирония элегантно соседствует с материнством, семейными отношениями и страстью.

Фильм снят по мотивам известного рассказа английской писательницы Рут Ренделл, крупнейшего и уважаемого автора детективного жанра — с её произведениями работали Педро Альмодовар и Клод Шаброль.

Мировая премьера картины состоялась на Международном кинофестивале в Торонто (сентябрь 2014)

Релиз фильма в Украине: 20 ноября 2014

Релиз фильма в России: 13 ноября 2014

Критики о фильме:

Озон превратил историю Рут Рендел в восхитительную смесь преображений, тайных желаний и сексуальности, сочетающую в себе реальность мелодрамы, озорной юмор и напряженность хичкоковского саспенса

Дэвид Руни, The Hollywood Reporter

Озон верен себе, каким мы его помним со времен ранних короткометражек и 8 женщин

Андрей Плахов, Коммерсантъ

Это Озон в кубе. Это кино, метко и иронично схватывающее кардинально изменившуюся эмоциональную, чувственную реальность

Стас Тыркин, Комсомольская Правда

Читати далі...