Біографія Софі Тернер

Повне ім'я: Софи Белинда Тернер (англ. Sophie Belinda Turner)
Народилася 21 лютого 1996; Нортгемптон, Нортгемптоншир, Англія, Велика Британія
Зріст: 175 см
Освіта: Школа Кінгс для дівчаток

Біографія Софі Тернер

Софі Белінда Тернер (англ. Sophie Belinda Turner, 21 лютого 1996 року, Нортгемптон, Англія, Велика Британія) – британська актриса. Найбільшу популярність та визнання критиків їй принесла дебютна роль старшої дочки лорда Вінтерфелла Еддарда Старка Санса Старк в телесеріалі в жанрі фентезі «Гра престолів» (2011 рік – теперішній час) від HBO. За свою гру вона отримала п'ять номінацій на «премію Гільдії кіноакторів США за кращий акторський склад в драматичному серіалі», а також була номінована на премію «Молодий актор» у категорії «Краща молода актриса в телевізійному серіалі".

Народилася 21 лютого 1996 в сім'ї бізнесмена Ендрю Тернера та Саллі, виховательки дитячого саду.

У віці двох років разом з родиною переїхала в Честертон, Уоркшир. Відвідувала Уорікшірскую підготовчу школу, поки їй не виповнилося одинадцять років, а пізніше навчалася в середній школі Кінгс для дівчаток, де брала участь у місцевій театральній трупі.

Стажувалася в англійському театрі Плейбокс.

Має двох старших братів. В інтерв'ю з The Daily Telegraph вона розповіла, що у неї було щасливе дитинство: «У нас був свинарник, амбари та загін, і ми використовували будь-яку можливість покопатися в грязі».

Актриса зізналася, що спочатку у її матері повинна була народитися двійня, однак, з огляду невідомих обставин, Софі втратила свою «двійняшку» в утробі.

Відносини Софі Тернер

У 2015 році зустрічалася з 29-річним британським гравцем у регбі Денні Кіпріані.
З 2016 зустрічається з американським музикантом, актором та учасником групи DNCE Джо Джонасом. 15 жовтня 2017 року пара оголосила про заручини.