Новини, в яких згадується Олексій Шапарев

20 жовтня 2018,  16:33 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Дивимося промо-ролик українського історичного фільму Олексія Шапарєва «Крути 1918», який присвячений Дню захисника України.

«Крути 1918» художній фільм за реальною історією бою на залізничній станції Крути взимку 1918-го року. На тлі доленосних подій в країні двоє братів Андрій і Олекса Савицькі (Євген Ламах і Андрій Федінчик) закохуються у прекрасну Софію (Надія Коверська). Більшовики підступають до Києва, місто наповнене «червоними» агентами. Уряд УНР кидає на боротьбу з ворогом усі боєздатні частини армії, включно з юнкерами і студентами. Чотири сотні юнаків, серед яких Андрій і Олекса, стають проти 4-тисячного добре озброєного війська.

В український прокат фільм «Крути 1918», де також зіграють Дмитро Ступка, Остап Ступка і Наталя Васько, вийде на початку зими, 6 грудня.

6 січня 2018,  21:26 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Український історичний екшен Олексія Шапарєва «Крути 1918. Захист» обзавівся дебютним тизером.

Події фільму будуть розвиватися в 1918 році, коли більшовики наступали на Київ, Грушевський видав Четвертий Універсал, що проголошував незалежність Української Народної Республіки від Росії, а патріотично налаштовані студенти героїчно билися за незалежність України в бою під Крутами. У центрі сюжету опиниться родина генерала Савицького, чиї сини Андрій (Євген Ламах) і Олекса (Андрій Фединчик) опинилися в числі тих студентів.

Прем'єра картини, де також зіграють Надія Коверська, Дмитро Ступка, Наталя Васько, Євген Нищук і Остап Ступка, очікується в 2018 році.