Новини нагород та премій, в яких згадується Реда Катеб

21 лютого 2015,  13:10 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Вчора ввечері Крістен Стюарт отримала премію «Цезар» за другорядну роль у драмі «Зільс-Марія». Таким чином 24–річна актриса стала першою американкою, яка була удостоєна такої честі.

У фільмі режисера Олів'є Ассайяса «Зільс-Марія» Стюарт зіграла разом з Жюльєт Бінош. Кінокартина розповідає історію актриси, яка вирішує прийняти участь у новій версії п'єси, що 20 років тому стала стартом її кар'єри. Але не все виявляється гладко, коли вона стикається з неприємним відображенням самої себе. Стюарт виконала роль вірної асистентки головної героїні.

Раніше її гру в цьому фільмі високо оцінили критики. І щоб зрозуміти, настільки велику справу зробила Стюарт не тільки сильно зігравши у фільмі, а і в результаті завоювавши цю премію, варто знати, що премію «Цезар» вважають французьким «Оскаром».

Бінош була також номінована цього року на «Цезар», але Кращою актрисою стала Адель Енель за «Love at First Fight».

Кращим фільмом став «Тімбукту», минулого вечора переміг і його режисер Абдеррахман Сіссако. Також були відзначені сценарій, робота оператора, звук, монтаж і оригінальна музика «Тімбукту». Цей фільм номінований на «Оскар» та отримав кілька нагород на Каннському кінофестивалі.

Кращим актором визнали П'єра Ніне за його роль відомого французького модельєра в байопіку «Ів Сен-Лоран», а Кращим актором другого плану став Реда Катеб за «Гіппократ».

Удостоївся «Цезаря» та Ксав'є Долан за «Матусю», яка стала Кращим іноземним фільмом. У категорії Кращий анімаційний фільм «Цезаря» отримали «Комашки».

Почесного «Цезаря» вручили Шону Пенну. Цю нагороду презентувала акторові Маріон Котійяр, яка розчулилася до сліз під час своєї довгої емоційної промови. Пенн назвав французьке кіно «притулком» від комерційних голлівудських фільмів, сказавши, що це «ковток свіжого повітря» для нього, коли його дуже вимотує цей бізнес.

Також в минулому році Стюарт виконала другорядну роль у драмі «Все ще Еліс», за головну роль в якій Джуліанна Мур збирала цілий урожай з нагород і є основною претенденткою на «Оскар».