Новини нагород та премій (2014 – 2019)

20 вересня 2016,  12:43 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

В воскресенье в Голливуде прошла 68-я церемония награждения «Эмми», отметившая лучшие сериалы и актеров малого экрана за прошедший год. И второй год подряд лучшим драматическим сериалом была признана «Игра престолов», снова побив рекорд.

Читати далі...
31 січня 2016,  20:52 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

В субботу, 30 января, стали известны победители 22-й ежегодной премии Гильдии киноактеров США. Героем вечера стал Идрис Эльба, получивший по статуэтке за «Безродных зверей» и «Лютера».

Читати далі...
18 січня 2016,  14:32 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Вчора, 17 січня, відбулася 21-а щорічна церемонія нагородження Critics' Choice Awards, яка відзначила кращих представників кінематографа і телебачення минулого року, яких обирали американські кінокритики. Лідером серед переможців опинився «Шалений Макс: Дорога гніву».

Читати далі...
11 січня 2016,  09:52 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Вчера вечером, 10 января, в Голливуде состоялась 73-я ежегодная церемония награждения премии «Золотой глобус», отметившая лучших представителей кино и телевидения разных жанров ушедшего 2015 года.

Читати далі...
13 грудня 2015,  15:32 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

На этой неделе были объявлены номинанты на 22-ю ежегодную премию Гильдии киноактеров США, которая отмечает личные достижения актеров кино и телевидения, а также лучшие актерские составы 2015 года. Насколько же они идут вразрез с номинантами на «Золотой глобус-2016»?

Читати далі...
10 грудня 2015,  20:21 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Сегодня утром были объявлены номинанты от кино и телевидения на 73-ю ежегодную премию «Золотой глобус», отметившую лучшие фильмы, сериалы, актеров большого и малого экранов, в жанрах драма и комедия. И, как ни странно, «Марсианин» все-таки попал в номинацию, причем в категории Лучшая комедия или мюзикл.

Читати далі...
1 грудня 2015,  19:11 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Вчера, 30 ноября, в Нью-Йорке прошла 25-я церемония награждения Gotham Independent Film Awards, отметившая лучшие фильмы, режиссеров и актеров американского независимого кино 2015 года.

Читати далі...
21 вересня 2015,  12:31 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Вчера вечером стали известны победители 67-й церемонии награждения премии «Эмми», отметившей лучшие сериалы прошлого сезона. Основными лауреатами в этот раз стали «Игра престолов», «Вице-президент» и мини-сериал «Что знает Оливия?».

Читати далі...
8 лютого 2015,  16:42 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

У суботу, 7 лютого, відбулася 67-а церемонія нагородження Гільдії режисерів Америки (Directors Guild of America), де були відзначені кращі досягнення минулого року режисерів кіно і телебачення різних жанрів. 

Головна нагорода за Найкраще досягнення серед режисерів кіно пішла до Алехандро Гонсалеса Іньярріту за «Бердмэна». Тут він обійшов Уеса АндерсонаКлінта ІствудаРічарда Лінклейтера і Мортена Тільдума. Іньярріту також номінований на премію BAFTA-2015, переможці якої стануть відомі сьогодні ввечері, і на «Оскар». 

Вручав цю нагороду Альфонсо Куарон, який отримав її в минулому році за свою «Гравітацію»,  яку згодом виграв і «Оскар». Так що шанси Іньярріту стати переможцем 22 лютого значно зросли.

Скромна промова Алехандро Гонсалеса Іньярріту минулого вечора:

Думаю, ніхто з нас, перебуваючи на знімальному майданчику, розробляючи сценарій або просто намагаючись зробити фільм, не каже: «Гаразд, давайте зробимо погане кіно.» Можливо зараз зробити фільм не так складно, як було раніше, для цього є стільки інструментів. Але щоб зробити хороший фільм – треба пройти війну, і ми всі звикли переживати це. Створення прекрасного фільму, якщо ви таким вважаєте [«Бердмэна»], це не моя заслуга. Це диво. Хороший фільм – це щось за межею того, що ти можеш зробити. І причина того, що я кажу це так смиренно, в тому, що я ніколи не очікував стояти тут перед вами сьогодні. Ніколи у своєму житті.

Серед переможців інших основних категорій в цьому році виявилося чотири жінки. У категорії Найкраще досягнення серед режисерів драматичних серіалів нагороду взяла Леслі Лінка Глаттер за серіал «Батьківщина», у категорії Найкраще досягнення серед режисерів комедійних серіалів – Джилл Солоуей за «Очевидне». Ліза Холоденко отримала нагороду за роботу над міні-серіалом «Що знає Олівія?». А Лора Пойтрас перемогла завдяки своїй документальній кінокартині «Громадянин чотири».

Нагороди за внесок у телебачення в цьому році отримали режисери Джеймс Берроуз, тричі лауреат премії DGA за роботу над комедійними серіалами «Чірс», «Фрейзер» і «Уїлл і Грейс», і Роберт Батлер, двічі лауреат премії DGA за роботу над драматичними серіалами «Уолтон» і «Блюз Хілл-стріт».

Нагорода імені Френка Капрі дісталася Філіпу Голдфарбу, а Нагорода імені Франкліна Дж. Шаффнера, яка присуджується за досягнення в галузі режисури театру, – Джулі Гельфанд.

Ведучою церемонії була актриса Джейн Лінч.

9 січня 2015,  15:05 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Гільдія сценаристів Америки (Writers Guild of America) оголосила номінантів на свою щорічну премію, переможці якої потім часто отримують номінацію на «Оскар» або навіть саму золоту статуетку.

У п'ятірці кращих Оригінальних сценаріїв року виявилася «Юність», без якого рідко обходиться список кращих, «Готель «Гранд Будапешт», за який вже не раз відзначали талант Уеса Андерсона, і три сценарії: до біографічної драми «Мисливець на лисиць», музичної драми «Одержимість» і трилеру «Стрінгер».

Несподівано було побачити в категорії Адаптований сценарій «Вартових Галактики», адже вони засновані на коміксі, але сценаристам Джеймсу Ганну і Ніколь Перлман дійсно вдалося створити сильну основу для свого марвеловского блокбастера, адже фільм високо оцінили критики, а глядачі помістили його в Топ-250 на сайті IMDB. У цьому плані і у «Людей Ікс: Дні минулого майбутнього» міг би бути непоганий шанс, але не судилося.

Не виявилося в номінації «Бёрдмена», єдиного з п'яти сценаріїв, які номіновані на «Золотий глобус-2015».

Читати далі...