Новости о фильме (2013)

7 апреля 2015,  10:26 | Новости фильмов | Автор: Елена Стрельбицкая

6 квітня в кінотеатрі «Київ» відбулася презентація програми «Кіно Французької весни 2015», на яку в цьому році завітали режисер Бріс Ковен та номінантка на премію «Оскар» Марі-Крістін Барро.

На прес-конференції, де також були присутні директор Французького інституту Ерік Тосатті та кінокритик і телеведучий Андрій Алферов, мова йшла, звичайно, про французьке кіно, його історію, про те, чим європейський знімальний процес відрізняється від американського, про нову стрічку «Мистецтво фуги» та відомих режисерів Роже Вадима та Вуді Аллена.

В цьому році «Кіно Французької весни» поділено на три частини: допрем'єрні покази, ретроспектива трилогії Седріка Клапіша та «Довгі ночі короткого метра».

Фільмом-відкриттям фестивалю стала комедійна драма «Мистецтво фуги», прем'єра якої у Франції відбулася трохи понад місяць тому. Представляли фільм режисер Бріс Ковен та Марі-Крістін Барро, яка зіграла в фільмі одну з основних ролей. Для них обох це була перша подорож до України, хоча чоловік Марі-Крістін, відомий режисер Роже Вадим, сам родом з Києва. Акторка розповіла, що вони з ним планували відвідати місто, де він народився, проте Роже Вадим помер у 2000 році, і вони не встигли відправитись в таку подорож. Тому відвідати Київ сьогодні стало для неї «втіленням мрії в життя».

Читать далее...
24 марта 2015,  17:43 | Новости фильмов | Автор: Елена Стрельбицкая

Сьогодні, 24 березня, в готелі «Прем'єр Палац» відбулася прес-конференція, де була представлена цьогорічна програма фестивалю «Французька весна в Україні».

«Французька весна в Україні» проходить щорічно починаючи з 2004 року, в цьому році відбудеться вже 12-й подібний фестиваль, який розпочнеться увечері 4 квітня з урочистого вуличного дійства «Я – Мрія» на Софіївській площі в Києві.

Фестиваль триватиме цілий місяць, з 1 по 30 квітня, і охопить різні міста Україні: Київ, Львів, Харків, Запоріжжя, Одесу, Рівне та Дніпропетровськ. В цей період українці зможуть познайомитися ближче з французькою культурою, що буде представлена у вигляді театральних постановок, музичних концертів, виставок сучасного мистецтва та фотографії, інтелектуальних обмінів, семінарів, конференцій, танцювальних перформансів, французького «Книжкового арсеналу» і, звичайно, фестивалю допрем’єрних показів нових французьких кінострічок, що називається «Кіно французької весни-2015».

Читать далее...