Географ глобус пропил (2013)

Географ глобус пропил
Трейлер Географ глобус пропил
50%
0
50%
0

Премьера в Украине 7 ноября 2013

Фильм рассказывает о буднях настоящего биолога, который под давлением жены пошел работать в школу учителем географии, потому что «география и биология это почти одно и то же». В центре многих событий - школа, но фильм не о школьной жизни, а о испытании любовью. Несколько сюжетных линий, переплетающихся между собой, разными словами рассказывают об одном - сложности, которые существуют на пути любого влюбленного человека. Критики пророчат картине успех, и уверены в том, что сразу после выхода на экраны, он разлетится среди людей цитатами из правдивой и близкой каждому из нас истории.

Жанр: драма
Возрастные ограничения: в Украине 16+
Бюджет: $4 000 000
Продолжительность: 2 ч. 5 мин.
Страна: Россия
Мировая премьера: 26 июля 2013

Знаете ли вы?

Съёмки фильма прошли в 2011-2012 годах в Перми (Кировский район, ул. Калинина 19, школа N1), Закамске, микрорайоне Нижняя Курья, посёлке Усьва Гремячинского района.

Видео материалы «Географ глобус пропил»

Обсуждения на форуме

На данный момент на форуме нет обсуждений «Географ глобус пропил». но вы можете создать свою тему на форуме

1 отзыв о фильме «Географ глобус пропил»

Сашка Орлова

20 июля 2014, 12:50

«Щастя не за горами?»

Екранізація роману Олексія Іванова «Географ глобус пропив» завоювала багато схвальних відгуків преси та кінокритиків. Фільм був представлений на декількох фестивалях і отримав велику кількість нагород. А ось чи оцінили кінокартину глядачі?

Віктор Служкін – невдалий біолог, який через нестачу грошей був змушений шукати роботу. Він влаштувався шкільним вчителем географії. Досить «сухе» викладання предмета та зухвалі жарти одразу налаштували учнів проти нього. Він відкрито заявляє про свою неповагу та ненависть до школярів. Крім того, сімейні проблеми та любов до алкоголю створюють образ похмурого, апатичного чоловіка. Життя проходить повз нього, а він вибрав досить пасивну життєву позицію – позицію глядача.

Він «плює» на своє життя, а життя на нього. Проте під час походу географ проявляє себе з іншого боку. Побачивши, як діти через його байдужість майже не розбилися, переходячи пороги річки, Віктор відкрився з іншого боку. Він дійсно переймався за долю дітей.

Головного героя зіграв Костянтин Хабенський. Актора підібрали дуже вдало. Віктора Служкіна можна побачити не тільки завзятим пиякою, а й досить начитаною людиною, не тільки байдужим, а й зацікавленим та турботливим. Костянтин зумів відкрити свого героя з різних боків.

Героїня Олени Лядової – Надія зовсім протилежна по характеру до її чоловіка. Вона не боїться змін. Не збирається миритися з поганим життям, а намагається шукати нову долю. Проте, нічого кардинально не змінюється. Чого їй не вистачило? Надія так і не зуміла попрощатися зі старим життям перед тим, як будувати нове.

Акторська гра Олени Лядової на досить високому рівні. Її персонаж не залишає глядача байдужим.

Окремо хотілось би виділити Будкіна - друга дитинства Віктора. Досить активний та веселий герой, який вносить краплину позитиву у життя родини Служкіних. Хоча через Будкіна Надія з чоловіком багато сваряться, але загальну похмуру атмосферу у будинку він розбавляє.

Потрібно відмітити гру Андрія Приткова у ролі розбишаки Градусова, який чудово вжився в роль. Трохи непереконливою здається Анфіса Чорних у ролі Маші Большакової. Проте, загалом акторський склад підібраний дуже гармонічно.

Музичне оформлення дуже точно відтіняє тему фільму.Починаючи з пісні Валерія Кіпєлова «Я свободен», «Владимирский централ» та закінчуючи «Его же посадять за мертвых детей» - пісня, яка взагалі не потребує жодних коментарів. Вона проходить через увесь фільм та задає його настрій.

Потрібно відмітити операторську роботу. Сірість, монотонність, тьмяність кольорів якнайкраще передають атмосферу тієї глибинки, в якій відбуваються події фільму. На противагу сумному та похмурому місту з кладовищем залізних кораблів у другій частині показана краса природи.

Отже, фільм викликає досить неоднозначні враження, але він безперечно вартий уваги!

1 / 0 
Написать комментарий...
Написать комментарий...

Географ глобус пропил, фильм 2013
Украинская премьера 07.11.2013
Жанры: драма
Россия