Украинская новая волна. Перезагрузка (2021)

Украинская новая волна. Перезагрузка

Довженко-Центр презентує восьмий альманах кращих короткометражних фільмів «Українська нова хвиля».  

Темою цьогорічного альманаху стало перезавантаження – процес, при якому комп'ютер або інший пристрій  повністю очищає, або відновлює вміст оперативної   пам'яті та відновлює свою роботу заново.

Проте, тема альманаху виходить значно ширше технічного визначення і стосується особистісної та суспільного виміру людського життя. 

 Альманах вибудуваний таким чином, що утворює новий аудіовізуальний твір зі своєю драматургією та візуальним стилем. Це зібрання фільмів демонструє настрої й тенденції в українському суспільстві та кіно 2020–2021 року. 

 

 

«Сурогат»                   

Режисер - Станіслав Сантімов

Чоловік знищує гніздо невідомої моторошної істоти. Але це не найстрашніша істота, яку він зустріне сьогодні ввечері. В анімації “Сурогат” послідовно витриманий антистиль. Він не бажає здаватись розумним чи затишним, а воліє насмішити та перелякати — дві найшляхетніші цілі.

 

«Бульмастиф»        

Режисерка - Анастасія Буковська

 Спеціальний диплом журі на Київському МКФ «Молодість»;

Випадкова зустріч загубленого бульмастифа Роя і ветерана війни на Донбасі - Міті, змінює долі обох, допомагає головному герою впоратися з важким минулим. Актуальна для України тема повернення до нормального життя військовослужбовців, розказана без прикрас і надмірного сентименталізму. Фільму притаманна простота форми та влучна іронія над експлуатацією теми війни в кіно.

 

«Врятуй мене лікарю»      

Режисер - Дмитро Грешко

Головний приз в національному конкурсі  на МКФ короткометражних фільмів Wizart;

Фільм "Врятуйте мене, лікарю!" розповідає про роботу бригади швидкої допомоги під час новорічних свят в Києві. Головні герої - три працівники бригади швидкої допомоги: лікар, фельдшер та водій. Вони холодно виконують свою роботу, адже вже звикли й до тяжких випадків, і до самотніх бабусь, і до смертей. Одна зміна здається навіть не днем, а довгим роком. А атмосфера свята проявляється тільки у салютах за вікном та святковим зібранням працівників швидкої допомоги. Цей фільм дозволяє побачити те, що мало кому доступно, і зрозуміти як насправді живеться бригаді швидкої. 

 

«Двоє»                            

Режисер - Владислав Вітрів

Нагорода за найкращу акторську роботу у Національному конкурсі на Одеському МКФ;

Нона та Саша чотири роки разом. Їм вже за тридцять, вони разом живуть, сваряться через дрібниці та заощаджують. На них тиснуть соціальні норми та конструкти: вони так довго разом, але не одружуються і не мають дітей. Вони вирішують повінчатись і робити своє «довго і щасливо» самостійно, не чекаючи на чудо. 

Історія, яка може надихнути на зміни у складний час.

 

«Килим»                     

Режисерка - Наталя Кисельова

Гран-прі Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів (KISFF);

Толiк - підліток, який живе у прифронтовому містечку разом зі своєю мамою. Щодня вона просить його випрати килим, але йому не до того, він та його друзі мають бізнес — вони торгують рибою. До того ж він закоханий у молоду жінку та допомагає їй із немовлям. Так, за життєвими труднощами, ніхто не помічає, як приходить війна.

 

«Прощавай Головін»            

Режисер - Мат’ю Ґрімар

Найкращий український короткометражний фільм Одеського МКФ, Спеціальна згадка журі Generation 14plus Берлінського МКФ.

Головін - звичайний підліток зі спального району. Енергетики, музика, яскравий одяг, друзі та перше кохання - він насолоджується життям, але смерть батька змушує його задуматись про втечу в іншу країну. Бажання Яна дуже рішуче, але, як і в будь-якого підлітка найсильніше бажання ламається о любов близьких. Коли він готується піти й попрощатися з сестрою, Головін розуміє звідки походить рішення про переїзд.

50%
0
50%
0

Жанры: драма, мелодрама
Возрастные ограничения: в Украине 16+
Продолжительность: 1 ч. 50 мин.
Страна: Украина

Обсуждения на форуме

На данный момент на форуме нет обсуждений «Украинская новая волна. Перезагрузка». но вы можете создать свою тему на форуме

Написать отзыв о фестивале «Украинская новая волна. Перезагрузка»

Написать комментарий...
Написать комментарий...

Украинская новая волна. Перезагрузка 2021
Жанры: драма, мелодрама
Украина