На сайті The New Yorker опублікували стрічку української режисерки про війну

8 февраля 2023,  18:39 | Новости фильмов

Стрічка української режисерки і продюсерки Надії Парфан «Я не хотіла робити фільм про війну» привернула увагу відомого американського журналу The New Yorker, який додав її у свою фільмотеку найкращих документальних фільмів.

Короткометражка «Я не хотіла робити фільм про війну», яка йде 17 хвилин, показує, як повномасштабне вторгнення застало київську режисерку Надію Парфан в маленькому бедуїнському селищі на Близькому Сході. Там було тепло, безпечно — і нестерпно далеко від дому. Одного разу режисерці приснився віщий сон й тоді вона прийняла рішення повертатись до Києва, навколо якого все ще розгорталися бойові дії. Попри засудження близьких і довгу дорогу їй врешті вдалося переступити поріг рідного дому. Та сам дім тепер назавжди став іншим.

Інші відомі фільми Парфан, яка також є членкинею Української кіноакадемії: «Екзарх» (2014), «Reve ta Stohne on Tour» (2016), «Новосілля» (2017), «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» (2019), «Жінки, що грають в ігри» (2021).

Ви можете подивитися фільм «Я не хотіла робити фільм про війну» за посиланням. На сайті The New Yorker він представлений з англійськими субтитрами, тож ви легко можете порадити його до перегляду своїм друзям за кордоном, адже важливо продовжувати протистояти російській пропаганді та дезінформації про війну.

640 

Написать комментарий

Написать комментарий...
Написать комментарий...