Рецензія на фільм «Angry Birds у кіно»
Пташки проти свиней

11 травня 2016,  16:51 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Популярна гра «Angry Birds», де потрібно влучно запускати пташок, щоб ті знищували будиночки свинок, поступово перетворилася на успішну ігрову франшизу, яка обзавелася своїм мультсеріалом і цілою лінією іграшок та іншого мерчендайза. Тому повнометражний мультфільм за її мотивами навряд чи можна було вважати чимось невідворотним, та чи змогли ці пташки полетіти на великому екрані або ж впали каменем вниз?

Як не дивно, «Angry Birds у кіно» довірили знімати двом аніматорам Клею Кейтісу і Фергалу Рейлі, у яких не було до цього режисерського досвіду. Сценарій їм написав Джон Вітті, володар премії «Еммі» за «Сімпсонів», спробувавши пояснити глядачам всіх віків, чому ж свині так сильно змогли розсердити милих пташок, що живуть на своєму райському острові.

Головним героєм мультфільму виступає Ред, і навіть незважаючи на свої зсунуті над дзьобом брови, виглядає він досить милим. Те, що він постійно бурчить і не вписується в ідилічне суспільство птахів, лише додає персонажу чарівності, адже, зрештою, не обов'язково ж постійно стрибати від щастя і в усьому знаходити виключно хороше.

Ред виявляється не одним таким ізгоєм пташиного царства, і на курсах по управлінню гнівом він зустрічає перших за все своє життя друзів: спритного Чака і запального Бомба. Ці герої також добре відомі тим, хто хоч раз грав в «Angry Birds», як і керівник курсів Матильда. І коли на острів прибуває цілий корабель підозрілих зелених свиней, порятунок птахів лягає на плечі Реда, Чака і Бомби, які відправляються за допомогою Могутнього орла. Все, що трапляється далі, стає історією.

Хай яким би божевільним не здавався сюжет мультфільму, він весь час намагається залишатися розважальним, частеньно жартома і періодично розчулюючи цими маленькими витрішкуватими пташенятами, що постійно влізали в кадр до похмурого Реда. «Angry Birds у кіно» вийшов досить яскравим, запальним, з часткою самоіронії, божевілля і відмінним саундтреком. Під «Behind Blue Eyes» можна аж розплакатися. До того ж, та сцена в палаці свиней, де Чак показує всі переваги своєї швидкості, є чудовою пародією на сцену Ртуті з «Людей Ікс: Дні минулого майбутнього». Для разового перегляду і підняття настрою мультфільм цілком підійде.

Дивитися, якщо вам до смерті цікаво, що ж такого натворили ці свині, ви є професійним орнітологом або орнітологом-любителем (тоді сприймати все, що відбувається на екрані варто виключно в якості наукової фантастики), або ж у вас є маленькі діти, яких потрібно терміново вивести в кіно.

Деколи це нормально бути сердитим. Адже одного разу це може допомогти тобі врятувати свій мирний острів від злісних свиней.

1651