«Бардо»: що відомо про новий фільм режисера Алехандро Гонсалеса Іньярріту

5 вересня 2022,  08:44 | Статті | Автор: Олена Стрельбицька

Минулого тижня в рамках 79-го Венеційського кінофестивалю відбулася світова прем'єра нової стрічки видатного мексиканського режисера Алехандро Гонсалеса Іньярріту, що отримала назву «Бардо». Про що ж вона розповідає?

«Бардо» буде за жанром драматичною комедією, і її повна назва звучить як «Бардо (або Фальшива хроніка зі жменькою правд)». Це розповідь про відомого мексиканського журналіста та режисера-документаліста, який повертається додому та переживає екзистенційну кризу, борючись зі своєю ідентичністю, сімейними стосунками та божевіллям своїх спогадів.

На головну роль у своїй новій стрічці Іньярріту запросив визначного мексиканського актора іспанського походження Даніеля Хіменеса Качо, на рахунку якого є премія «Гойя» та премія «Арієль», що є мексиканським аналогом «Оскара».

Трейлера фільму «Бардо» поки немає у мережі, проте є ось такий яскравий постер з його головним героєм, що присвячений Венеційському кінофестивалю.

Оператором «Бардо» виступив номінант на премію «Оскар» Даріус Хонджі. Свою номінацію він отримав за роботу над стрічкою «Евіта» за участю Мадонни.

У Венеції трьохгодинний епік Іньярріту у ніч прем'єри зустріли 4-хвилинними оваціями, які викликали у режисера сльози радості, проте критики не були настільки щедрими.

На сайті Rotten Tomatoes сатирична стрічка «Бардо» отримала лише 57% схвальних рецензій від зарубіжних кінокритиків. Поки складно сказати, як це вплине на участь «Бардо» в боротьбі за майбутній «Оскар».

Найвизначнішими стрічками в фільмографії Іньярріту є драматичні фільми «21 грам», «Вавилон», «Б'ютифул», «Бердмен» та «Легенда Г'ю Гласса», останній з яких увійшов в історію сучасного кіно тим, що приніс Леонардо ДіКапріо його довгоочікуваний «Оскар».

На рахунку самого Іньярріту вже є 4 «Оскари»: драматичний фільм «Бердмен» приніс йому 3 статуетки, а епічний вестерн «Легенда Г'ю Гласса» ще одну, що робить його одним з найвидатніших режисерів сучасності (і не тільки). Для порівняння, у Мартіна Скорсезе є всього 1 «Оскар», а у Стівена Спілберга — 3 «Оскари».

У кінопрокат «Бардо» вийде у деяких країнах у листопаді, щоб претендувати на «Оскар», а згодом, у грудні, його покажуть на платформі Netflix.

987 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: