На Каннському кінофестивалі відбулася прем'єра українського фільму «Памфір»

22 травня 2022,  16:40 | Новини фільмів

Українці підкорюють Канни! В рамках програми «Двотижневик режисерів» на 75-му Каннскому кінофестивалі було представлено дебютний фільм українського режисера та сценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Памфір».

Про це повідомляє у соцмережах Держкіно, відмічаючи, що світова прем'єра стрічки «Памфір» відбулася 21 травня у відомому каннскому театрі Théâtre Croisette.

Фільм Сухолиткого-Собчука зараз претендує на премію «Золота камера». Цю нагороду на фестивалі вручають найкращому дебютному повнометражному фільму.

Головним героєм драми «Памфір» виступає кремезний чоловік на прізвисько Памфір (Олександр Яцентюк) – в минулому контрабандист, який нині заробляє будівельними роботами. Він повернувся із заробітків до рідного села напередодні зимового карнавалу Маланки. Памфір має побожну дружину (Соломія Кирилова) і сина-підлітка Назара (непрофесійний актор Станіслав Потяк). І через необережний вчинок сина Памфір опиняється перед необхідністю знову порушити закон, хоча й присягався більше цього не робити.

У 2019 році «Памфір» став одним із переможців Одинадцятого конкурсного відбору Держкіно в секції авторських повнометражних ігрових фільмів спільного виробництва і є копродукцією чотирьох країн: України (Bosonfilm), Франції (Les Films d’Ici), Польщі (Madants) та Чилі (Quijote).

Також у рамках Каннського кіноринку буде представлений український мультфільм «Мавка: Лісова пісня», натхненний віршованою п'єсою Лесі Українки.

Більше новин про 75-й Каннський кінофестиваль, який триватиме до 28 травня.

915 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: