10 цікавих фактів про супергеройський серіал «Місячний лицар» від Marvel та Disney

3 квітня 2022,  20:50 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

Цього тижня, 30 березня, на стримінговій платформі Disney+ відбулася прем'єра нового супергеройського серіалу «Місячний лицар», який представить незвичайного героя, вірніше одразу кілька незвичайних героїв кіновсесвіту Marvel у втіленні актора Оскара Айзека.

1. Головним героєм серіалу «Місячний лицар» буде Марк Спектор, єврейсько-американський найманець, який страждає від дисоціативного розладу особистості. Одного разу він стикається віч-на-віч з єгипетським богом Хонсу, і той наділяє Марка здатністю перетворюватися на Місячного лицаря.

2. Роль Місячного лицаря грає актор Оскар Айзек, і це не вперше, коли він приміряє на себе образ персонажа з коміксів Marvel. У 2016 році він втілив у фільмі «Люди Ікс: Апокаліпсис» могутнього суперлиходія Апокаліпсиса, з яким боролися Люди Ікс і який також був пов'язаний із Стародавнім Єгиптом.

3. Ще однією особистістю Марка буде Стівен Грант / Містер Найт. Стівен є тихим британським працівником сувенірного магазину у Британському музеї в Лондоні, який страждає від провалів у пам'яті та спогадів про інше життя. Він стає Містером Найтом, коли є аватаром Хонсу.

4. Головну жіночу роль у серіалі виконує актриса Мей Каламаві. Вона грає героїню на ім'я Лайла Ель-Фаолі. Лайла є археологинею і шукачкою пригод, у якої є своє минуле з Марком.

5. Шоураннером серіалу виступає Джеремі Слейтер, який раніше працював над фільмами «Зошит смерті» (2017) та «Фантастична четвірка» (2015), останній з яких був заснований на коміксах Marvel, але виявився гучним провалом. Найуспішнішим проектом Слейтера на сьогодні є хітовий серіал «Академія "Амбрелла"», який також розповідає про незвичайних супергероїв.

6. Всього 1 сезон серіалу «Місячний лицар» складатиметься з 6 серій, за прикладом інших серіалів від Marvel та Disney «Сокіл і Зимовий солдат», «Локі» та «Соколіне око», які вийшли на платформі Disney+ минулого року.

7. У 2017 році режисер «Вартових Галактики» Джеймс Ганн розповів, що він представив фільм про Місячного лицаря продюсерам Marvel Studios, але не зміг втілити його в життя через щільний графік та зайнятість в інших проектах.

8. У серіалі ключову роль відіграє Хонсу, єгипетський бог Місяця, голосом якого став лауреат премії «Оскар» Ф. Мюррей Абрахам. Шоураннер Джеремі Слейтер описує Хонсу як «владне, сопливе та мстиве» божество. Також він схильний до істерики й має справу зі своєю невпевненістю.

9. Головним антагоністом серіалу виступає релігійний фанатик Артур Герроу у втіленні актора Ітана Говка. Артур лідер культу, пов'язаного з єгипетською богинею Амат (Амміт). Він бачить загрозу в Місячному лицарі і намагається перетягнути Марка на темний бік. Під час роботи над серіалом Говк надихався різними історичними особистостями, як Карл Юнг, Фідель Кастро, Далай-лама та Лев Толстой, а також різними сектантами та нацистськими офіцери.

10. Також ключового персонажа у «Місячному лицарі» втілить французький актор Гаспар Ульєль. Він зіграє Антона Могарта / Опівнічного чоловіка, який в коміксах Marvel є професійним злодієм і майстром бойових мистецтв. На жаль, Ульєль не дожив до прем'єри серіалу кілька місяців. Актор загинув під час лижного інциденту 19 січня 2022 року.

Друга серія серіалу «Місячний лицар» вийде 6 квітня.

2122 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: