Класика у кіно: навесні кінотеатри покажуть фільм Вонга Карвая «Любовний настрій»

16 лютого 2021,  21:40 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Весна наближається, і кохання вже витає у повітрі. Відреставрована версія культової романтичної драми «Любовний настрій», яку зняв відомий режисер Вонг Карвай, вийде в український прокат 4 березня.

Події фільму «Любовний настрій» розвиваються в Гонконзі у 1962 році. Дві подружні пари, пан Чоу з дружиною і пані Су з чоловіком, одночасно поселяються в сусідніх квартирах. Поки їхні половинки пропадають на роботі чи в закордонних відрядженнях, Чоу і Су проводять багато часу на самоті і спілкуються одне з одним як звичайні сусіди. Все змінюється, коли вони дізнаються, що їхні партнери – коханці. Чоу і Су намагаються зрозуміти, як почався цей роман, і поступово зближуються, проте не хочуть давати волю почуттям…

Головних героїв цієї знаменитої лав-сторі втілюють актори Тоні Люн Чу Вай та Меггі Чун. За свою гру в «Любовному настрої» Тоні Люн Чу Вай отримав в 2000 році Приз за найкращу чоловічу роль на Канському кінофестивалі, а сам фільм був номінований на «Золоту пальмову гілку».

Також картина Карвая отримала премію «Сезар» за Найкращий іноземний фільм, була номінована на премію BAFTA і зараз займає 239-е місце в рейтингу найкращих фільмів усіх часів на сайті IMDb.

1112 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: