15 найкращих фільмів 2020 року

31 грудня 2020,  00:40 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

Напередодні Нового року саме час підбити підсумки року, що минає, який, не дивлячись на те, що він став важким випробуванням для кіноіндустрії та кінотеатрів, зумів порадувати цікавими і надихаючими фільмами, що відправляли нас в незабутні подорожі у просторі і часі.

1. «Душа» (реж. Піт Доктер, Кемп Паверс)

Новий мультфільм від Pixar, який нарешті вийшов на великі екрани наприкінці року, підкорює своєю глибиною, гумором і... великою душею. Це надихаюча історія про вчителя Джо Гарднера (Джеймі Фокс), який завжди мріяв стати професійним музикантом. Але перед своїм першим великим концертом йому доведеться здійснити непросту подорож назад в своє тіло з... іншого світу.

2. «Джентльмени» (реж. Гай Річі)

А на початку року Гай Річі порадував всіх своїх шанувальників новою кримінальною комедією за участю Меттью МакКонахі, Чарлі Ганнема, Коліна Фаррелла і Мішель Докері, в якій ідеально все — від сценарію до каста й костюмів. Якщо ви ще не подивилися «Джентльменів» — саме час це виправити перед Новим роком.

3. «Емма» (реж. Отем де Вайлд)

Режисерка Отем де Вайлд зняла приголомшливу і дуже стильну екранізацію однойменного роману Джейн Остін, яка напевно підкорить усіх шанувальників творчості письменниці, як Аня Тейлор-Джой зі своїх перших секунд на екрані підкорює в образі дівчини з вищого суспільства Емми Вудхаус, яка дуже любить грати в сваху.

4. «Гамільтон» (реж. Томас Каїл)

Фільм-спектакль про одного з батьків-засновників Америки та її першого міністра фінансів Александра Гамільтона неспроста отримав 98% позитивних рецензій від кінокритиків на сайті Rotten Tomatoes. Лін-Мануель Міранда написав шедевральний мюзикл, чия енергетика при перегляді змусить усіх театралів відкрити широко рот від подиву і захвату.

5. «Безсмертна гвардія» (реж. Джина Прінс-Байтвуд)

Екранізація графічного роману від режисерки Джини Принс-Байтвуд представила нову круту супергеройську команду безсмертних воїнів на чолі з Шарліз Терон, які відважно рятують світ від сил зла протягом багатьох століть. В результаті вийшов дуже видовищний супергеройський блокбастер.

6. «Тенет» (реж. Крістофер Нолан)

«Тенет» був одним з найбільш очікуваних фільмів 2020 року, і кіногеній Крістофер Нолан повністю виправдав наші завищені очікування. Цей приголомшливий науково-фантастичний шпигунський трилер з Джоном Девідом Вашингтоном в головній ролі зламав мозок своєю інверсією часу всім кіноманам (і ми йому за це дуже вдячні).

7. «Диво-жінка 1984» (реж. Петті Дженкінс)

Друга повнометражна пригода богині-амазонки у втіленні незрівнянної Галь Гадот вириває глядачів з нашого сірого і жахливого 2020 року й відправляє в яскравий 1984-й, де на Диво-жінку чекає возз'єднання з коханим Стівом Тревором (Кріс Пайн) і протистояння з суперлиходіями Максвеллом Лордом (Педро Паскаль) та Гепардою (Крістен Віг). А також вона дарує надію на світле майбутнє, яка нам зараз так потрібна.

8. «Борат 2» (реж. Джейсон Волінер)

Скандальний сиквел не менш скандального «Бората» безумовно заслуговує на звання найбожевільнішої комедії року. Саша Барон Коен знову блискуче приміряв образ навіженого репортера з Казахстану, який повертається до США, але у цей раз йому компанію в шалених пригодах складає... його донька Тутар (Марія Бакалова).

9. «Погана освіта» (реж. Корі Фінлі)

У біографічному фільмі «Погана освіта» Г'ю Джекман є просто незрівнянним в образі Френка Тассоні, харизматичного директора престижної американської школи, який опинився в центрі скандалу з розтратою шкільних коштів на суму 11 мільйонів доларів. Не дарма за свою гру Джекман був номінований на премію «Еммі», телеаналог «Оскара».

10. «Судити по совісті» (реж. Дестін Креттон)

Дестін Креттон зняв приголомшливу драму про боротьбу за справедливість, основою якої стала реальна історія талановитого афроамериканського юриста Браяна Стівенсона (Майкл Б. Джордан). У фільмі «Судити по совісті» він стає адвокатом ув'язненого Волтера МакМіллана (Джеймі Фокс), якого несправедливо засудили до смертної кари, і бореться за його звільнення.

11. «Енола Холмс» (реж. Гаррі Бредбір)

Стримінгова платформа Netflix порадувала нас в цьому році багатьма хорошими фільмами, і серед них виразно виділяється детективна стрічка «Енола Холмс», де Міллі Боббі Браун втілює молодшу сестру Шерлока Холмса, яка і сама стає детективом, коли їхня мати зникає при загадкових обставинах. До речі, роль Шерлока тут грає Генрі Кавілл.

12. «Уперед» (реж. Ден Скенлон)

Це другий мультфільм від Pixar в даному рейтингу, і після перегляду ви зрозумієте, що вони обидва заслуговують вважатися одними з найкращих фільмів 2020 року. «Уперед» показує захоплюючу подорож двох братів-ельфів, які відправляються на пошуки магії, щоб поговорити зі своїм покійним батьком, за яким вони дуже сумують.

13. «Поїздка до Греції» (реж. Майкл Вінтерботтом)

Якщо в цьому році через пандемію коронавіруса вам не вдалося з'їздити у відпустку і побачити теплі краї, то парочка давніх друзів — відомі британські коміки Стів Куган і Роб Брайдон — компенсують це, взявши вас з собою в веселу й смачну подорож слідами великого Одіссея. Рекомендується до перегляду всім шанувальникам британського гумору та шикарних видів Греції.

14. «Білл і Тед» (реж. Дін Парізо)

Перед вами точно одна з найкращих комедій 2020 року. У ній Кіану Рівз і Алекс Вінтер повертаються в образах знаменитих друзів-невдах Білла і Теда, на яких чекає незабутня подорож різними епохами в пошуках натхнення, адже їм належить написати пісню, що врятує світ.

15. «Дружини героїв» (реж. Пітер Каттанео)

А якщо ви любите добрі, надихаючі драми, засновані на реальних подіях, то вас обов'язково підкорить фільм «Дружини героїв». Він розповідає про дружин військових, які, щоб впоратися з жахливим очікуванням звісток з гарячих точок, вирішують заснувати свій музичний хор.

Які фільми вам найбільше сподобалися і запам'яталися в 2020 році? Діліться ними в коментарях нижче.

30233 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: