«Афера по-голлівудськи»: 4 вагомі причини, чому кримінальна комедія з Робертом Де Ніро і Морганом Фріменом варта очікування

18 листопада 2020,  22:00 | Статті

Нова кримінальна комедія «Афера по-голлівудськи» з лауреатами премії «Оскар» Робертом Де Ніро, Томмі Лі Джонсом і Морганом Фріменом про закулісся «Фабрики мрій», на жаль, не вийде на великі екрани в Україні 19 листопада. Точна дата буде повідомлена локальним прокатником пізніше, а в США фільм й зовсім планується до виходу в січні 2021-го.

Ми ж були у всеозброєнні до виходу нового фільму з голлівудськими легендами і були готові докладніше розповісти вам про новинку. Але через останні новини мова тепер йде не про головні причини сходити в кіно на «Аферу по-голлівудськи», а про те, чому ця кримінальна комедія варта вашого очікування.

Про що розповідає кіно

Перша причина — як це не дивно, не кастинг, що складається з голлівудських легенд, а сам сюжет. Уявіть собі Лос-Анджелес в 1974-му році — настав новий час. Молоді режисери кардинально змінюють індустрію, щасливі продюсери знімають шедеври, які виграють престижні премії, а найбільші студії вже не тримають знаменитостей в жорстких рамках контрактів, а відверто розігрують повномасштабні «військові кампанії», щоб дістати талановитих норовливих акторів, режисерів та незалежних продюсерів в свій фільм.

Але головний герой «Афери по-голлівудськи» — продюсер Макс Барбер у виконанні Роберта Де Ніро, на жаль, птах зовсім іншого польоту. Він за власний кошт деспотичного боса мафії, великого кіномана, знімає низькопробні трилери та фільми жахів, і лише мріє зняти шедевр. Як це не дивно, але ця мрія не так і далека від реалізації, адже свого часу хитрий Барбер зміг роздобути у свої руки відмінний сценарій, та ось можливості його реалізувати ніяк немає. До того ж Макс винен багато грошей мафії, а колишній протеже, який став великим ділком у світі кіно, прекрасно обізнаний про геніальний сценарій і дуже хоче його отримати. Барбер зустрічається з колишнім протеже на знімальному майданчику, де стає свідком нещасного випадку — гине зірковий головний актор, який повинен був виконувати всі трюки самостійно і який, звичайно ж, був дуже добре застрахований. І так в голові Макса Барбера зароджується «геніальна ідея»... Залишилося тільки вибрати з купи невикористаних сценаріїв будь-який текст, найняти режисера, який ніколи не зможе закінчити свій новий фільм, і знайти свою зірку...

Про кастинг «Афери по-голлівудськи»

Як і годиться кримінальній комедії про іншу сторону Голлівуду, «Афера» зібрала значний акторський ансамбль на чолі з виконавцем головної ролі Макса Барбера — двічі лауреатом премії «Оскар» Робертом Де Ніро. До нього приєдналися в ролі боса мафії Реджі Фонтейна — Морган Фрімен, а в ролі майбутньої зірки фільму Дюка Монтани — Томмі Лі Джонс. В останній раз Де Ніро працював з Джонсом над фільмом Люка Бессона «Малавіта», а з Морганом Фріменом — в тому ж 2013-му в комедії «Starперці». Томмі Лі Джонс і Морган Фрімен також вже працювали разом — в авантюрної комедії «Все тільки починається». «Афера по-голлівудськи» ж вперше зібрала трьох легенд разом на одному екрані. Дивно, але факт.

Компанію легендарному тріо склав зірка «Клініки» Зак Брафф, якому дісталася найбільша з другорядний ролей — роль Вальтера, рідного племінника і бізнес-партнера Макса Барбера. Роль колишнього протеже Барбера, а нині успішного продюсера Джиммі Мура зіграв Еміль Гірш, а в ролі поплічника мафіозі засвітився стендап-комік Едді Гріффін. Тим часом роль режисера нового проекту Макса Барбера зіграла чарівна Кейт Кацман. І її героїня Меган опинилася в самій гущі подій.

Про те, як кіно ламає стереотипи

Безумовно велика частина гумору в «Афері по-голлівудськи» так чи інакше пов'язана зі спробами остаточно вирішити питання життя та смерті «міцного горішка» Дюка Монтани, а також зі всілякими анекдотичним ситуаціями, в які потрапляють персонажі на шляху до успіху в Голлівуді. Але що «Афері по-голлівудськи» вдається з легкістю та граючи — так це успішно зруйнувати парочку ейджистських та сексистських стереотипів. Ні, звичайно, ці теми прямо ніяк не піднімаються, і фільм дуже зайнятий своєю проблематикою, щоб вести довгі та марні розмови з глядачем.

«Покажи, а не розкажи», — говорить головний принцип кіно. Тому замість моралізаторства творці нам демонструють компетентну дівчину-режисера Меган Альберт, здатну вдихнути нове життя в вестерн, та актора в похилому віці Дюка Монтану, який замість того, щоб загинути від найпершого трюку, — буквально відмовляється здаватися. Максу Барберу було все одно кого наймати, адже фільм ніколи і не буде закінчений. Чи станеться все, як було заплановано пройдисвітом-продюсером, як раз і покаже вам «Афера по-голлівудськи».

І декілька слів про творця «Афери по-голлівудськи» Джорджа Галло

Сценарист і режисер Джордж Галло — справжній ветеран індустрії та хороший друг Роберта Де Ніро. Саме Галло свого часу написав сценарій до однієї з найуспішніших кримінальних комедій свого часу «Встигнути до опівночі» й переконав Де Ніро взятися за головну роль «мисливця та головами».

Далі Галло написав перший драфт сценарію до культових «Поганих хлопців» і займався всіма змінами, які вносили «королі імпровізації» Вілл Сміт та Мартін Лоуренс. Але й з другом Де Ніро попрацював ще й наприкінці 90-х, коли Боб, а саме так називають друзі легендарного актора, запросив Галло «відполірувати» сценарії комедійної дилогії «Аналізуй це» і «Аналізуй те».

Дочекатися й побачити результат новітньої співпраці Де Ніро та Галло — сам по собі привід чекати виходу «Афери по-голлівудськи» на великі екрани.

1564 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: