12 найкращих міні-серіалів 2020 року

16 листопада 2020,  23:55 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

Поки за вікном туманна осінь, пропонуємо вам не нудьгувати і не піддаватися хандрі, а заварити чашку смачного чаю і поринути в захоплюючі історії, які можна розтягнути на цілий тиждень (а то й два, якщо дивитися по одній серії в день). Для цього ми підготували спеціально для вас добірку найцікавіших та найбільш інтригуючих міні-серіалів 2020 року.

Рейтинг кращих міні-серіалів 2020 року складено на основі рейтингу позитивних рецензій від кінокритиків, зібраних на сайті Rotten Tomatoes.

1. «Хід королеви» («The Queen's Gambit»)
Рейтинг на Rotten Tomatoes: 100%

Драматичний міні-серіал, де актриса Аня Тейлор-Джой блискуче зіграла шахістку-вундеркінда з залежністю від алкоголю і таблеток, в лічені дні став справжньою медіа-сенсацією, про яку продовжують говорити і писати усі, у кого є доступ до Інтернету. Тому, якщо ви до сих пір гадаєте, що дивитися вдома довгими осінніми вечорами, то однозначно «Хід королеви» (також відомий як «Ферзевий гамбіт»).

2. «Місіс Америка» («Mrs. America»)
Рейтинг на Rotten Tomatoes: 96%

Біографічний міні-серіал «Місіс Америка», який вийшов цієї весни і з якоїсь дивної причини не справив такий же фурор, як «Хід королеви», в першу чергу привертає увагу виконавицею головної ролі – дворазовою лауреаткою премії «Оскар» Кейт Бланшетт. Заінтриговані? Тоді ось вам добавка: в «Місіс Америка» Бланшетт втілює активістку консервативної партії США Філліс Шлефлі, яка в 1970-х роках розгортає несподівану кампанію проти... прийняття поправки про рівні права для жінок.

3. «Неортодоксальна» («Unorthodox»)
Рейтинг на Rotten Tomatoes: 95%

Цей німецько-американський міні-серіал, заснований на автобіографії Дебори Фельдман, слідує за 19-річною єврейською дівчиною, яка одного разу вирішується втекти зі своєї ультраортодоксальної громади в Брукліні й відправляється будувати нове життя поза догмами своєї релігії у Берліні. За свою гру в «Неортодоксальній» актриса Шира Хаас була номінована на премію «Еммі», і під час перегляду ви швидко зрозумієте, чому вона це заслужила.

4. «Новий Папа» («The New Pope»)
Рейтинг на Rotten Tomatoes: 90%

Продовження міні-серіалу Паоло Соррентіно «Молодий Папа», який вийшов на телеекрани в 2016 році, однозначно виправдало очікування глядачів. У «Новому Папі», поки Папа Римський Пій XIII, в образі якого повернувся Джуд Лоу, перебував між небом та землею, на ватиканський престол зійшов Папа Римський Іоанн Павло III у втіленні Джона Малковича. Поступово Пій XIII, у миру Ленні Белардо, виходить з коми, і перед католицьким світом стає серйозна дилема, адже двох Пап Римських бути не може.

5. «Привиди маєтку Блай» («The Haunting of Bly Manor»)
Рейтинг на Rotten Tomatoes: 87%

Цей 9-серійний містичний горор Майка Фленегана напевно підкорить всіх любителів жанру жахи. Він є продовженням хітового міні-серіалу «Привиди будинку на пагорбі» і, також ґрунтуючись на творах письменника Генрі Джеймса, розповідає про молоду гувернантку, яку найняв один чоловік, щоб вона доглядала за його племінницею і племінником в сімейному заміському будинку, після того як він став опікуном цих дітей. Поселившись в цьому готичному маєтку, гувернантка починає бачити там привидів.

6. «Мені це не подобається» («I Am Not Okay With This»)
Рейтинг на Rotten Tomatoes: 87%

Цей серіал підкорив серця глядачів, і всі сподівалися на його продовження, але, на жаль, у зв'язку зі світовою пандемією COVID-19 компанія Netflix прийняла рішення не продовжувати його на 2 сезон. Так що «Мені це не подобається» залишиться міні-серіалом з 7 серій, які розповідають історію дорослішання звичайнісінької на перший погляд 17-річної дівчини Сідні Новак. Вона намагається впоратися зі смертю свого батька, проте раптом виявляє у себе суперздібність – телекінез. Роль Сідні виконала зірка горора «Воно» Софія Лілліс, а її найкращого друга Стенлі Барбера зіграв зірка серіалу «Дивні дива» Вайатт Олефф.

7. «Меломанка» («High Fidelity»)
Рейтинг на Rotten Tomatoes: 86%

У «Меломанці», яку, на жаль, теж закрили після 1 сезону, актриса Зої Кравіц грає молоду американку на ім'я Роб, яка володіє магазином вінілових платівок в Нью-Йорку. Вона нещодавно розлучилася з хлопцем, якого дуже кохала, і, щоб більше не повторювати помилок в романтичних стосунках, вирішує проаналізувати топ-5 своїх головних розставань, що розбили їй серце. Основою серіалу став роман Ніка Хорнбі. І якщо ви любите нестандартні романтичні комедії та популярну музику, то «Меломанка» безумовно буде вам до смаку.

8. «Змова проти Америки» («The Plot Against America»)
Рейтинг на Rotten Tomatoes: 86%

Екранізація роману Філіпа Рота відправляє нас в 1940-і роки, але зовсім не в ті Сполучені штати, які ми знаємо. В альтернативній історії Рота на президентських виборах в США перемагає не Франклін Делано Рузвельт, а його опозиціонер Чарльз Ліндберг – політик, який був проти війни США з Третім Рейхом і прославився своїми антисемітськими поглядами. Його сходження до влади, що перетворює США на фашистську країну, «Змова проти Америки» показує очима однієї єврейської родини робітничого класу, яка живе в Нью-Джерсі.

9. «Усюди жевріють пожежі» («Little Fires Everywhere»)
Рейтинг на Rotten Tomatoes: 78%

Якщо в минулі роки ви були в захваті від Різ Візерспун в хітовому серіалі «Велика маленька брехня», то спеціально для вас Візерспун спродюсувала екранізацію роману-бестселера Селести Нг «Усюди жевріють пожежі». Тут вони з Керрі Вашингтон грають двох матерів, чиї життя перетинаються, коли героїня Вашингтон знімає у героїні Візерспун житло, а їхні діти опиняються в одній школі. І так, це іскраносное зіткнення двох мам завершиться масштабною пожежею.

10. «Третій день» («The Third Day»)
Рейтинг на Rotten Tomatoes: 77%

В цьому році Джуд Лоу знявся одразу в двох міні-серіалах, які складно обійти увагою, і другим після «Нового Папи» є детективно-драматичний трилер «Третій день», де компанію йому склали Наомі Гарріс, Емілі Вотсон, Педді Консідайн та Кетрін Вотерстон. Сюжет міні-серіалу розгортається навколо чоловіка та жінки, які прибувають на загадковий острів, що розташований на британському узбережжі, в різний час. І там вони стикаються з місцевими жителями, які хочуть за всяку ціну зберегти свої традиції.

11. «Відіграти назад» («The Undoing»)
Рейтинг на Rotten Tomatoes: 75%

Ще один серіал з даного списку, який напевно сподобається шанувальникам «Великої маленької брехні», але тепер в головній ролі не Візерспун, а її подруга Ніколь Кідман. «Відіграти назад», основою якого є книга письменниці Жан Ханфф Корелітц, розповідає історію однієї заможної американської родини з вищого світу, чиє життя починає розпадатися на шматочки, коли вони опиняються втягнутими в розслідування вбивства. У неділю вийшла 4-а серія, а всього у цього міні-серіалу, який адаптував творець «Великої маленької брехні» Девід Е. Келлі, буде 6 серій.

12. «Я знаю, що це правда» («I Know This Much is True»)
Рейтинг на Rotten Tomatoes: 74%

А цю драму рекомендуємо до перегляду всім шанувальникам і шанувальницям актора Марка Руффало, він же Брюс Беннер (або Халк) з супергеройських блокбастерів Marvel. У міні-серіалі «Я знаю, що це правда» він зіграв братів-близнюків Домініка й Томаса з дуже складними взаєминами і отримав за свою чудову гру премію «Еммі». За сюжетом Домінік намагається домогтися того, щоб Томаса, у якого параноїдальна шизофренія, виписали з психіатричної лікарні, так що будьте готові до того, що цей серіал торкнеться всіх струн душі.

30690 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: