Фільм Євгена Клопотенка «Борщ. Секретний інгредієнт» покажуть в кінотеатрах

19 вересня 2020,  17:15 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Кулінарний проект відомого українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка «Борщ. Секретний інгредієнт», де він мандрує Україною в пошуках ідеального рецепту борщу, став справжнім хітом і тепер його покажуть на екранах кінотеатрів.

Фільм «Борщ. Секретний інгредієнт» ґрунтується на 16-серійному документальному серіалі, який був показаний на передачі «Сніданок з 1+1». В його рамках Клопотенко відправився в експедицію різними областями, щоб дослідити феномен українського борщу і приготувати його так, як готують в різних куточках України. Ось його офіційний синопсис:

Який український борщ справжній? На свинині, птиці, яловичині чи може таки на грибах? А як щодо квашеної капусти, а не свіжої, і солоного томатного розсолу замість пасти? Буряк варити, запікати чи квасити? Куштували рибний борщ? А з яблуками, сушеними грушками чи чорносливом? Євген Клопотенко вирушив у мандрівку всією Україною, щоб віднайти секретні інгредієнти головної страви українців. Тарас Шевченко любив борщ на карасях, а в родині Івана Франка у страву завжди нарізали баклажан. На Полтавщині додають сушені груші, а на Київщині чорнослив. На Галичині колір борщу брунатний, а на Одещині жовтогарячий. Борщ варитиметься високо в Карпатах та на військовій польовій кухні під Бердянськом, в їдальні Чорнобильської АЕС та просто в центрі Ужгорода, в резиденції сучасних художників та в гуцульському селі, у вишуканому львівському ресторані та в хатинці пасічника під кордоном з Білоруссю.

Режисером цієї документально-кулінарної стрічки став Дмитро Кочнєв.

Ексклюзивні покази фільму «Борщ. Секретний інгредієнт» пройдуть в кінотеатрах мережі «Планета кіно» з 14 по 21 жовтня. Так що не проґавте.

7405 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...