Перший «Гаррі Поттер» може стати мільярдером через 20 років після прем'єри

18 серпня 2020,  15:45 | Бокс-офіс | Автор: Елена Стрельбицкая

Через карантин на минулих вихідних на екрани китайських кінотеатрів повернулося сімейне фентезі «Гаррі Поттер і філософський камінь», де воно очолило прокат з вражаючою сумою в $13,7 млн, що значно вплинуло на його загальний бокс-офіс.

Під час свого оригінального релізу у 2001 році фільму-екранізації першого роману Дж.К Роулінг про хлопчика-чарівника та його друзів вдалося зібрати в кінотеатрах світу близько $974,8 млн, але з тих пір він декілька разів виходив в повторний прокат в різних країнах, і ця сума потихеньку росла.

Тепер разом з новим надходженням до каси Warner Bros. з Китаю бокс-офіс фільму «Гаррі Поттер і філософський камінь» становить $997,9 млн. Тобто ще тиждень в китайському прокаті, і він зможе нарешті стати фільмом-мільярдером.

Також цей повторний прокат в Китаї дозволив першому фільму саги про чари і чаклунство обійти збори передостанньої глави пригод Гаррі, Рона та Герміони «Гаррі Поттер і Смертельні реліквії: Частина 1», які складають $989,3 млн. Тепер перша та сьома глави займають 47-е і 48-е місця в рейтингу найуспішніших фільмів усіх часів відповідно.

Бюджет фільму Кріса Коламбуса, головні ролі в якому виконали Деніел Редкліфф, Емма Вотсон та Руперт Грін, склав $125 млн. Його повернення на екрани українських кінотеатрів поки не планується.

1371 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: