«Велика»: вирушаємо за куліси нового (частково) історичного серіалу з Ель Фаннінг та Ніколасом Голтом

8 червня 2020,  18:20 | Новини серіалів | Автор: Елена Стрельбицкая

Актори Ель Фаннінг та Ніколас Голт і творець серіалу «Велика» Тоні МакНамара розповідають в новому закулісному відео про те, як їхня частково правдива історія молодої Катерини Великої втілювалася в життя.

МакНамара, на чиєму рахунку є номінація на премію «Оскар» за сценарій до фільму «Фаворитка», говорить у відео про створення серіалу «Велика»:

«Велика» це історія про Катерину Велику та її сходження [до влади] від молодої жінки, яка змушена вийти заміж за того, кого їй обрали, Петра III. Вона приїжджає в його палац, розуміє, що вийшла заміж за божевільного, і вирішує, що вона сама буде правити Росією.

Якщо ви є істориком, то напевно помітили різні вольності серіалу по відношенню до 19 століття, і це було зроблено спеціально, каже творець «Великої»:

Декорації та костюми були створені з меншою вірністю до реальності, але з більшою вірністю до персонажів.

Виконавиця ролі молодої Катерини Великої Фаннінг захоплюється розмахом і деталями величезних декорацій, побудованих на кіностудії у Лондоні:

Декорації переносять тебе в інший світ. Кожна деталь тут на своєму місці: шпалери, позолота елементів...

Тим часом її колега Голт зазначає, що надмірна помпезність палацу дозволяє створити яскравий акцент на тому хаосі, який твориться в імперії.

Також відео проводить нам невеличку екскурсію палацом Петра III. Наприклад, на створення головного коридору пішло 11 тижнів, і художниця-постановниця Франческа Ді Моттола каже, що вони «використали всю золоту фарбу, яку тільки змогли знайти в Англії», а також «всі канделябри, які тільки знайшли у Великій Британії, Франції та Бельгії».

Прем'єра серіалу «Велика» відбулася 15 травня, так що ви вже можете подивитися його на офіційних стримінгових сервісах, включаючи Megogo.

1921 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: