Про людей і рослини: в прокат вийшла документальна фітокомедія «Історія зимового саду»

7 грудня 2019,  14:35 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

У четвер, 5 грудня, в український прокат вийшла документальна картина Семена Мозгового «Історія зимового саду», яка була визнана кращим українським документальним фільмом на кінофестивалі Docudays UA.

«Історія зимового саду» («The Winter Garden's Tale») це не лише візуальна подорож углиб зеленого лабіринту, в якому живе радянський Мінотавр, а й нетлінна мудрість садівників, які усе своє життя проводять поруч із рослинами.

Фільм Мозгового відправляє глядача в павільйон квітництва на ВДНГ, який називається зимовий сад. Його головною героїнею виступає берегиня павільйону Валентина Миколаївна, яка вже 45 років завідує колекцією екзотичних рослин.

І коли керівництво просить її піти на пенсію, для Валентини Миколаївни це стає шоком, вона протестує, оскільки вважає, що без неї рослини загинуть.

Мозговий розповів, що робота над метафізичною «Історією зимового саду» тривала три роки і дуже його змінила в творчому плані:

За три роки роботи над фільмом я поступово перетворився з актора ДАХу на молодого сивіючого українського режисера-документаліста. Мені приємно думати, що Валентина Миколаївна — це немов подорожній, який дав мені на перехресті чарівні боби. Адже історія, свідками якої ми стали, виявилася набагато більш глибшою та метафізичною, ніж я міг собі уявити на початку. Я завзято дерся на верхівку бобового дерева — щоб створити десь понад хмарами спокійну та виважену зимову казку про час, зміни і боротьбу за виживання у рослинному світі скляного палацу, джерело життя якого вартує радянський Мінотавр!

Покази фільму пройдуть у кінотеатрах Києва, Харкова, Львова та Івано-Франківська.

Квитки на сеанси «Історія зимового саду» ви знайдете в нашій афіші.

1111 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...