Рецензія на фільм «Зомбіленд: Подвійний постріл»
Брава четвірка знову мочить зомбі

23 жовтня 2019,  02:40 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Коли в 2009 році в США стався спалах жахливого вірусу, що перетворив основну частину населення на кровожерних зомбі, доля звела разом чотирьох людей, які вирішили триматися разом, щоб вижити. Згодом вони перетворилися на дуже дисфункціональну, але люблячу родину, і тепер усі разом колесять американськими просторами, б'ють зомбі і шукають місце, яке могли б назвати своїм домом. Ви готові до душевного возз'єднання з ними?

Перший «Зомбіленд» став класикою жанру майже з моменту свого виходу на великі екрани, і поки останні 10 років світ завойовували супергерої, ця четвірка зомбі-винищувачів чекала свого часу. І нарешті дочекалася. Оскільки творці сиквела «Зомбіленд: Подвійний постріл» гналися не за термінами, прагнучи випустити продовження якнайшвидше і заробити грошей за рахунок популярності першої частини, а дійсно вклали сюди серце, душу і весь свій своєрідний гумор, щоб глядачі вийшли з кінотеатру з бажанням побачити третю частину.

У режисерському кріслі сиквела повернувся Рубен Фляйшер, який нещодавно зняв «Венома», а над його сценарієм попрацював той самий дует сценаристів Ретт Різ і Пол Вернік, який за останнє десятиліття став одним з основних сценарних дуетів Голлівуду, написавши хітові антігеройські екшени «Дедпул» і «Дедпул 2». І з перших секунд фільму відчувається, що ця трійця теж сумувала за світом «Зомбіленда», як і центральні актори Джессі Айзенберг, Вуді Гаррельсон, Емма Стоун і Ебігейл Бреслін, які веселяться тут так, як ще ніколи не веселилися у своїх попередніх фільмах.

У 2009 році глядачів підкорила саме ця четвірка незвичайних борців з зомбі з дивними іменами Коламбус, Таллахассі, Вічіта та Літл-Рок, які вони взяли собі на честь рідних міст. І якщо ви думаєте, що за ці 10 років вони сильно змінилися... то ні. На щастя, Коламбус все так же жити не може без своїх правил, Таллахассі як і раніше обожнює великі стволи, Вічіта влучно стріляє як кулями, так і своїм сарказмом, а Літл-Рок подорослішала і стала ще більшою бунтаркою. Тому коли вона зустрічає хлопця свого віку, то вирішує ризикнути всім і відправитися в сольнеу подорож, залишивши занепокоєну рідню наодинці з їхнім занепокоєнням (і масою правил). Але Коламбус, Вічіта і Таллахассі, як дбайливі брат, сестра і названий батько, тут же відправляються за нею, оскільки у світі з'явилися монстри, небезпечніші за незнайомців з гітарами, новий вид зомбі, яких компанія прозвала T-800 на честь Термінатора, бо їх дуже складно вбити.

З новеньких персонажів (а їх тут буде більш ніж достатньо) вас точно підкорить блондинка в рожевому на ім'я Медісон у втіленні Зої Дойч. Її безпосередність, наївність та безмежний оптимізм створюють відмінний контраст з сарказмом і агресивністю основної банди (Коламбус не береться до уваги). Особливо у неї вийшов веселий пасивно-агресивний дует з Вічітою. Дойч і Стоун так добре зіграли разом, що було б здорово побачити їх в майбутньому у ще одній комедії.

«Зомбіленд: Подвійний постріл» не намагається шокувати або здивувати дуже хитромудрими сюжетними ходами, він більше нагадує душевне роуд-муві, де переважає комедія, яку періодично перебивають екшен-епізоди, де герої активно стріляють по зомбі в слоу-мо. Так що нудьгувати з цією четвіркою (плюс їхніми не завжди бажаними попутниками) точно не доведеться. Особливо сиквел просякнутий любов'ю до короля поп-музики Елвіса, від якого Таллахассі у захваті. І коли Гаррельсон буде грати на піаніно і співати одну з пісень короля, ви теж почнете мріяти про те, щоб він знявся в мюзиклі про Елвіса і виконав там головну роль. Костюм і перука, до речі, йому теж дуже личать.

Сиквел Фляйшера можна по праву назвати найкумеднішим фільмом про зомбі останнього десятиріччя. Ця четвірка змусить вас сміятися до сліз і навіть аплодувати на найкрутіших моментах. Якщо відкинути в бік кілька смішних мультфільмів, які вийшли у цьому році, то «Зомбіленд: Подвійний постріл» можна сміливо назвати найкращою комедією року, так що всім шанувальникам оригіналу та гарного гумору рекомендується. Через ще десять років чекаємо на третю частину. І обов'язково залишіться до сцени після титрів, в якій повернеться один дуже важливий герой цієї франшизи.

Отже, запам'ятайте правила Зомбіленда: не беріть з собою зайвих речей, завжди пристібайтие ремені безпеки, насолоджуйтеся маленькими речами і, головне, пам'ятайте про сім'ю. Адже сім'я — це головне, незважаючи на те, трапився у світі зомбі-апокаліпсис чи ні.

7162