Документальний фільм «Моя бабуся з Марса» виходить у прокат 5 вересня

18 серпня 2019,  17:59 | Новини фільмів

Лірична трагікомедія Александра Міхалковіча «Моя бабуся з Марса» спільного виробництва України, Білорусі та Естонії виходить в український прокат на початку осені. Перед київською прем’єрою фільм вирушить у міні-тур містами України, де відбудуться покази за участі режисера.

Головна героїня фільму – бабуся автора Зіна, яка жила в Україні, Росії та Білорусі, а після виходу на пенсію переїхала до Криму. Дотепна і сповнена життєвих сил, вона завжди об’єднувала свою велику сім’ю. Та після геополітичних змін в Україні, її відвідини стали для родичів випробуванням: Крим перетворився на “віддалену планету”, на зразок Марса. Дорослій людині непросто сприйняти нові реалії — тому вся сім’я, розкидана по різних країнах, почала збиратися, щоб підтримати бабусю й відвідати її у день 80-річчя.

Перший показ стрічки відбудеться у Львові 29 серпня, у кінотеатрі «Кінопалац». 30 серпня стрічку побачать глядачі в Івано-Франківську, в галереї «Вагабундо». Київська прем’єра відбудеться у столичному кінотеатрі «Жовтень» 31 серпня. На цих показах режисер особисто представить свій фільм аудиторії, а після перегляду відбудуться Q&A-сесії.

Після виходу у прокат 5 вересня, «Моя бабуся з Марса» відвідає Маріуполь, Одесу, Херсон, Чернігів та інші міста зі спеціальними показами. Українська прем’єра фільму проходить за підтримки Держкіно України.

Александр Міхалковіч – білоруський режисер, народився у Мінську. У 2016 році закінчив міжнародну навчальну програму DocNomads. У полі його професійного інтересу – довготривалі проекти про близькі особисті стосунки. Створивши низку короткометражних стрічок, режисер випустив свій повнометражний дебют «Моя бабуся з Марса». Світова прем’єра фільму відбулася на міжнародному фестивалі документального кіно у чеському місті Їглава – Ji.hlava IFF. Стрічка також була представлена на кінофорумах DOK.fest München (Мюнхен, Німеччина), Beldocs (Белград, Сербія) та Eastern Neighbours Film Festival (Утрехт, Нідерланди).

1729 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: