Рецензія на мультфільм «Секрети домашніх тварин 2»
Друга пригода наших улюбленців у великому місті

24 травня 2019,  01:45 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

У 2016 році глядачів різного віку підкорив мультфільм «Секрети домашніх тварин». Він заробив в світовому прокаті вражаючі 875,5 мільйона доларів, увійшовши у четвірку найбільш успішних фільмів американського прокату того року, і все завдяки тому, що показав, як наші домашні тварини проводять своє дозвілля, поки нас з вами немає вдома. А через три роки сиквел возз'єднує глядача з веселими й милими собаками, котами, кроликом та іншими улюбленцями, які завжди знайдуть, чим зайнятися у величезному та небезпечному Нью-Йорку.

З перших секунд мультфільм «Секрети домашніх тварин 2» є одою Нью-Йорку, і аніматори студії Illumination дуже постаралися, щоб від цих шикарних квітучих дерев в Центральному парку та величних хмарочосів, що сягають небес, у вас перехопило дух. І поки ви ще не знаєте, що чекає його героїв, сиквел вже змушує вас закохатися в себе своїм чудовим візуальним рядом. Але не будемо відволікатися на опис краси Великого яблука. Як там все-таки поживають наші улюбленці Макс, Дюк, Соня, Бріджет і Сніжок?

Другі «Секрети домашніх тварин» показують, як у лічені місяці життя Макса та Дюка перевертається з ніг на голову, оскільки їхня хазяйка Кеті зустрічає свого майбутнього чоловіка Чарлі, а після у них як за помахом чарівної палички – під час короткого відеоряду – з'являється малюк Ліам. Спочатку Макс скептично ставиться до карапуза, який тягає його за вуха, але скоро пес полюбить його всім своїм серцем і буде намагатися оберігати Ліама від усіх реальних та гіпотетичних загроз, яких повно у великому місті. Причому намагатися буде так сильно, що аж заробить собі нервовий розлад і стане постійно чухатися, від чого йому і надінуть той ветеринарний комір.

Щоб глядачам не набридло велике місто, на Макса і Дюка також чекають пригоди на фермі, де вони познайомляться з бувалим псом Когутом (Рустером), який в оригіналі говорить голосом Гаррісона Форда й за характером дуже нагадує цього легендарного актора і його відомих персонажів Індіану Джонса та Ріка Декарда.

Тим часом у великому місті відважна Лялечка і супергерой Капітан Сніжок відправляються в рятувальну операцію по звільненню білого тигра з лап злого власника цирку; Бріджет намагається зійти за свою в квартирі бабусі, де живе напевно 40 кішок; а Соня... Соня завжди залишається собою, тобто байдуже ставиться до всього, що відбувається навколо, хіба тільки вип'є трохи валер'янки. Ці герої будуть постійно потрапляти в такі ситуації, що ви будете сміятися на весь голос, скільки б років вам не було.

Ще більш веселими і колоритними анімацію «Секрети домашніх тварин 2» робить талановита українська локалізація, особливо в сцені тренування старим псом юних цуценят-кадетів. Його західноукраїнський діалект точно навчить вас парочці нових слів, і на ці декілька хвилин вам здасться, що герої з далекого Нью-Йорка перенесуться кудись ближче до нас, і це зробить те, що відбувається на екрані, більш рідним.

Творіння Кріса Рено – це другий найкращий мультфільм року після «Як приборкати дракона: Прихований світ». Він відмінно розважає, постійно смішить і при цьому підносить декілька важливих уроків маленьким глядачам про те, як побороти свій страх і знайти в своєму серці відвагу, щоб зробити героїчний вчинок, на який, до речі, здатен кожен, незважаючи на свій зовнішній вигляд і короткі лапки. Наполегливо рекомендується для сімейного перегляду.

Не хвилюйтеся, коли ви йдете на роботу, ваші коти і собаки, птиці та кролики, і навіть тигр точно не нудьгують. Адже нудьгувати їм у великому місті просто ніколи – там за кожним поворотом на них чекає нова пригода.

10814