FILM.UA Group зніме сучасну адаптацію п'єси «За двома зайцями», яка може покласти початок окремій франшизі

2 березня 2019,  15:31 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

У четвер українська кінокомпанія FILM.UA Group оголосила про свої плани зняти фільм «За двома зайцями», заснований на однойменній п'єсі Михайла Старицького.

Пам'ятаєте історію про те, як цирульник-аферист Свирид Петрович Голохвостий вирішив одружитися з капризною і некрасивою дівчиною Пронею Прокопівною через її придане? Студія FILM.UA Group збирається повернути цю знамениту пару на великий екран, ось тільки замість Києва кінця 19 століття герої познайомляться у сучасній столиці України, і Свирид Петрович буде вже не цирульником, а власником барбершопа.

Продюсерами проекту виступають Анна ЄлісєєваМавка») та Ірина КостюкСкажене весілля», «Мавка»), і в заяві про старт розробки сценарію Єлісєєва повідомила, що у них дуже амбітні плани на цю історію:

Синопсис нової версії «За двома зайцями» мені надіслав сценарист Олександр Гриценко. Ідея настільки проста і геніальна, наскільки грамотною повинна бути її реалізація. При правильному підході фільм може стати справжньою подією, а в майбутньому кінофраншизою.

Навряд чи історію про Свирида Петровича й Проню Прокопівну можна розтягнути на декілька фільмів, але цілком імовірно, що після такого успіху рімейка студія може почати перезнімати на сучасний манер й інші знамениті картини минулого століття, засновані на п'єсах українських письменників і драматургів.

Найвідомішою екранізацією п'єси Старицького є фільм 1961 року за участю Олега Борисова і Маргарити Кринициної. Їхні персонажі настільки полюбилися глядачам, що в Києві біля Андріївської церкви, де знімався фінальний епізод, у 1999 році їм було встановлено пам'ятник.

Зйомки нової адаптації «За двома зайцями» пройдуть у 2020 році.

1851 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...