Рецензія на мультфільм «Ральф Руйнівник 2: Інтернетрі»
Як Ральф і Ванілопа підкорили Інтернет

21 листопада 2018,  04:20 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

У 2012 році студія Disney вирішила згадати 1980-ті й показати глядачам приховане життя персонажів популярних відеоігор, які щодня займаються на екранах ігрових автоматів одним і тим же, але коли ніхто не грає в їхню гру, вони подорожують по іншим іграм і весело проводять час. Ця тема виявилася настільки популярною, що принесла першому «Ральфу Руйнівнику» номінацію на «Оскар», і через 6 років на екрани виходить його продовження, в якому поганий хлопець з відеоігри Ральф Руйнівник і його найкраща подруга гонщиця Ванілопа відправляються у величезний і захоплюючий світ Інтернету, де їхній дружбі доведеться пройти серйозне випробування.

Якщо перший «Ральф» цілком ностальгував по 1980-м та відеоіграм, то його сиквел «Ральф Руйнівник 2: Інтернетрі» – це ода технологіям нашого часу, великому і всемогутньому Інтернету, який діснеївські аніматори представляють яскравим сучасним мегаполісом, а всі його алгоритми – різнокольоровими антропоморфними істотами, що готові або допомогти, або нашкодити користувачеві, якщо він раптом забреде в нелегальний куточок всесвітньої павутини Даркнет. Тому коли Ральф (Джон К. Райлі) і Ванілопа (Сара Сілверман) потрапляють в мережу, щоб знайти нове кермо для рідної гри Ванілопи, у них – і у глядача – очі розбігаються на всі боки. Адже в Інтернеті є стільки всього цікавого, що складно втриматися і не відвідати його популярні платформи, соцмережі, пошуковики, мережеві ігри з змінним сюжетом, Інтернет-магазини і той самий Даркнет, де живе Подвійний Ден (Альфред Моліна) зі своїм молодшим братиком. Ральфу й Ванілопі належить навчитися заробляти в Інтернеті, оскільки кермо коштує недешево, але мультфільм не обмежується цією барвистою обкладинкою. Окільки перша частина франшизи була про Ральфа і його пошуки самоідентичності в рамках свого світу, де всі вважають його поганим хлопцем із гри, то в другій частині на перший план виступає вже Ванілопа зі своєю мрією.

Якщо ви раптом за ці 6 років забули, хто є справжньою зіркою цієї історії, то мила маленька гонщиця вам швидко про це нагадає. Ванілопа – просто приголомшлива героїня, одна з найкращих кіногероїнь 2018 року як у світі мультфільмів, так і у світі художніх фільмів зі справжніми актрисами. В ній енергія б'є ключем, вона не може всидіти на місці, вона хоче знайти себе, хоче відкривати нові горизонти, хоче ганяти на самих крутих тачках на найнебезпечніших трасах, і ніхто не може сказати їй іншого. Вірніше, традиціоналіст Ральф намагається, але Ванілопа твердо знає, чого потребує її серце, тому є непохитною у своєму прагненні знайти своє місце в цьому житті. Вона зустрічає в мережевій грі «Перегони смерті» круту гонщицу Інжекту, яку в оригіналі озвучує зірка «Форсажів» і «Диво-жінки» Галь Гадот, а в українській версії – співачка Джамала, і розуміє, що хоче бути такою, як вона. Звичайно, адже в «Перегонах смерті» є безліч варіантів розвитку подій, які залежать від гравців, а не три нудні траси, які Ванілопа вже давно об'їздила вздовж і впоперек у своїй рідній відеогрі. Так що перед героїнею постає непростий вибір: залишитися тут чи повернутися в рідний автомат, на нове кермо для якого вони так довго заробляли з Ральфом.

Кіностудія Disney відома своїми великодніми сюрпризами і відсиланнями до інших мультфільмів, але тут її мультиплікатори перевершили самих себе. Вони відправляють Ванілопу на сайт Oh My Disney, де вона не тільки знайомиться з усіма діснеївськими принцесами і входить в їхні ряди, але й пробігає повз десятки знаменитих персонажів з відомих мультфільмів «Історія іграшок», «Зоотрополіс» і «Супер шістка» та зі всесвітів «Зоряні війни» й Marvel, правами на які володіє компанія Disney. Навіть у легендарного творця коміксів Стена Лі, який помер минулого тижня, тут є камео, так що при перегляді бажано моргати дуже швидко (або не моргати взагалі), щоб не пропустити появу улюблених персонажів.

Дуже тонко творці «Ральфа Руйнівника 2» показали і шкоду Інтернету, яка полягає зовсім не в підступних вірусах, а в токсичності коментарів на соціальних платформах. Люди щодня вихлюпують свій негатив на першу-ліпшу в мережі людину, не думаючи про те, що їхні слова можуть когось поранити. Тому хочеться вірити, що побачивши, як Ральфа засмутили злі слова у коментарях під відео, діти (та й дорослі) зрозуміють, що Інтернет був створений не для цього, і самі не будуть так чинити.

Пліч-о-пліч з кількома зворушливими моментами в мультфільмі йде цілий загін смішних фраз і сцен, яким додає колориту український дубляж. І хоча оригінальна назва даної анімаційної картини звучить як «Ralph Breaks the Internet» («Ральф руйнує Інтернет»), насправді це історія не стільки про Інтернеті, скільки про міцну дружбу, про те, що друзі не повинні бути егоїстами, а повинні підтримувати одне одного в будь-яких починаннях, вміти розуміти, приймати і прощати одне одного, навіть якщо друг наламав багато дров. Ральф і Ванілопа не просто беруть вас з собою в чудову пригода по всесвітній павутині, але і нагадують про те, як важливо цінувати свого справжнього друга, який щиро тебе любить, і не намагатися його контролювати і примушувати робити те, чого він не хоче. Адже головне, щоб друг був щасливий.

На сьогоднішній день «Ральф Руйнівник 2» – другий кращий фільм 2018 року, і все тому, що «Суперсімейку 2» не перевершити нікому. Рекомендую дивитися, сміятися і розчулюватися всією сім'єю.

Якщо в Інтернет випустити двох глюкнутих героїв зі старих відеоігор, як Ральф і Ванілопа, ніякий фаєрвол не витримає їх витівок.

9350 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: