Рецензія на фільм «Людина-Павук 3»

1 червня 2007,  08:30 | Рецензії | Автор: Малуха Даниил

Окрилені успіхом першої ($821,708,551) і другої ($783,766,341) частин « Людини-Павука», розроблювачі вирішили зробити третю частину. Я впевнений на 99%, що новинка буде не менш успішною (у плані касових зборів), все-таки, фільм відмінно розкрутили й ,особливо порадували російського глядача тим, що прем'єра була призначена на тиждень раніше, ніж в усьому світі.

Моя думка до даного фільму вкрай неоднозначна, багато смішного, пафосного, захоплюючого й надзвичайно нудного. Думаю, почну з останнього - нудного (ну й, заодно, нудотного). Фільм розтягли на 140 хвилин. Ні, я, звичайно, розумію, що супер-блокбастер, маса цікавих задумів, аж 3 лиходії, з якими наш хлопчик-павучок доблесно бореться протягом усього фільму. Найгірше, що ці 140 хвилин забили різного роду «сльозами й соплями» у стилі мексиканського серіалу. То «сімейні» розбирання між Паркером і його нареченою Мері Джейн, то різноманітні освідчення в коханні й вірності (у Мері Джейн вже з'являється конкурентка), звичайно, набридають. Чесно кажучи, створюється враження, що вони вже з десяток років прожили разом, і розмови у вигляді «Ти мені ніколи не приділяєш час, нам варто переглянути відносини» - нагадують вже літню родину, яка встигла не раз протаранити «човен кохання об камінь побуту». Бойові дії, дай Боже, займають чверть фільму, так що перед вами, швидше за все, мелодрама з елементами бойовика.

Тепер хочеться сказати пару слів про гарне. По-перше, дуже порадував один з нових лиходіїв - Пісочна Людина, який нагадує своєю великою статурою , і здатний трансформуватися а-ля «рідкий» термінатор (другу частину пригадуєте?).

Ще дуже сподобався той факт, що ми тепер побачимо Пітера Паркера з іншого боку. Соромливий ботанік перетворюється в харизматичного й підступного «Чорного павука», який зовнішнім виглядом нагадує ... ЕМО-боя! Я не жартую, гримуча суміш! Ну а в гніві «почорнілий» павук - вилитий Адольф Гітлер (тільки без фірмових вусиків). Це дійсно правильний та цікавий хід! Образ «білого й пухнатого» павучка, якого я пам'ятаю, ще з мультиків, років 10, мені так приївся, що вже асоціюється зі звичайною мухою, яка літає туди-сюди.

Без чого не обходиться американський фільм? Правильно, без зайвого пафосу. «Велична» затяжна сцена літаючої людини-павука на фоні величезного американського прапора, різні гасла, які обіцяють урятувати всіх і вся. Ну й нехай, нам не звикати!

Що ми одержали в підсумку? Довжелезний фільм з величезними сопливими сценами, нові приголомшливі лиходії, чудове перевтілення журливого ботана Паркера в харизматичного лиходія-мачо, більш цікавий і глибокий розвиток відносин між Пітером і Мері (тепер вони не шниряються по кутах заради одного поцілунку) і не тільки...

В цілому, фільм не можна назвати шедевром, але різні нововведення порадують око рядового кіноглядача й, безсумнівно, знайдуть любов і повагу з боку запеклого фаната.

703